(ek görüntülerle) 42'NCİ İSTANBUL MARATONU START ALDI - Son Dakika
Güncel

(ek görüntülerle) 42'NCİ İSTANBUL MARATONU START ALDI

(ek görüntülerle) 42\'NCİ İSTANBUL MARATONU START ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen ve bu yıl N Kolay'ın isim sponsorluğunda düzenlenen 42'nci İstanbul Maratonu start aldı.

08.11.2020 10:07  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen ve bu yıl N Kolay'ın isim sponsorluğunda düzenlenen 42'nci İstanbul Maratonu start aldı.

Dünyada iki kıtayı kapsayan tek parkur unvanını taşıyan İstanbul Maratonu, bu yıl 42'nci kez gerçekleştiriliyor. Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "altın kategori"de yer alan organizasyon paten ve sonrasında tekerlekli sandalye yarışları başladı. Saat 09.00'da ise elit atletlerin yer aldığı 42 Km'lik "Maraton" start aldı. İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Ertem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ve Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer'in vediği start ile başlayan maratonda bu sene 15 kilometrelik çipli koşu ile 8 kilometrelik halk koşusu koronavirüs salgını önlemleri kapsamında düzenlenmiyor. 15 kilometrelik çipli koşu ile 8 kilometrelik halk koşusunun yerine ise "Tek başına bizimle koş!" sloganıyla 5, 10 ve 15 kilometrelik sanal koşular gerçekleştiriliyor. 42 Km'lik maratonda start, kademeli olarak verildi. Koronavirüs salgını önlemlerinen alındığı organizasyonda sporcular, sosyal mesafe önlemlerine dikkat edilerek sıraya girdi. 1.5 metre mesafe kuralına uyan sporcular, dörderli sirayar halinde beşer saniye arayla yarışa başladı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ İLK KEZ 2 KERE GEÇİLECEKKoronavirüs salgını sebebiyle değişikliğe uğrayan maraton parkurunda bu sene 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ilk kez 2 kere koşulacak. Yenikapı'dan start alan sporcular, maratonun tarihinde ilk kez Avrupa'dan Asya'ya geçecek. Yenikapı'da start alan sporcular; Kumkapı, Çatladıkapı, Sirkeci, Galata Köprüsü, Karaköy, Salı Pazarı, Dolmabahçe ve Beşiktaş'ı geçerek Barbaros Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ulaşacak. Avrupa'dan Asya'ya geçecek olan atletler, Altunizade köprüsünden "U dönüşü" yaparak yeniden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden ikinci kez geçecek. Beşiktaş sapağı, Barbaros Bulvarı Beşiktaş İskelesi'ne kadar gelen parkuru Dolmabahçe, Fındıklı, Salı Pazarı, Karaköy, Galata Köprüsü güzergahını Unkapanı istikametine dönüş, Cibali, Fener, Balat'a kadar takip edecek olan sporcular, Balat'tan ters istikamette sahil yolunu takip ederek Fener, Unkapanı, Sirkeci, Kumkapı'yı geçerek Yenikapı'da finişi görecekler.

GÜVENLİ ALAN UYGULAMASI Pandemi önlemleri kapsamındaki maratonda uygulamalardan biri de 'Güvenli Alan' uygulaması oldu. Etkinlik alanına asılacak karekodları kullanarak giriş yapan sporcular ve içeriden görevli tüm personelin güvenli olduğunu geliştirilen bir uygulama sayesinde görebildiler.

"MARATONU TEDAVİ SÜRECİMLE ÖZDEŞLEŞTİRİYORUM" Koşuyu, yaşadığı meme kanseri süreciyle özdeşleştiren bir katılımcı: , "Bu benim ikinci maratonum. Amatör bir koşucuyum. Aynı zamanda bir meme kanseri geçirdim. Meme kanseri boyunca da koşmaya devam ettim ve bunu herkese iletmeye çalışıyorum koşularımda. Maraton muhteşem bir şey. Geçen sene benim ilk maratonumdu. Gerçekten çok farklı oluyorsun, çok zor oluyor. Ben bunu biraz tedavi sürecimle de özdeşleştiriyorum. Zorluk ve ondan sonra gelen başarı hayatınızda bir şeyler değiştiriyor. Maraton da hayatımızda bir şeyler değiştiriyor bence" dedi. Ayrıca, pandemi koşullarından dolayı ilk kez maskeli koşulan maraton için, "Antrenmanlarımda da maske kullanıyorum ben. Her zaman bomboş bir yer bulamıyorum İstanbul'da. O yüzden antrenmanlarımda da maske taktığım oluyor. Gayet aslında rahat oluyor. Uzun antrenmanlarda değiştirmek gerekiyor çünkü ıslanıyor. Çok hızlı antrenmanlarda belki mümkün değil ama normal koşularda gayet rahat kullanıyorum maskeyi. Herkese başarılar diliyorum. Sağlıkla kalın ve kanserin bir adım önünde kalın"

İRANLI KOŞUCUMaraton'a katılan İran'lı koşucu ise, ilk kez katıldığını belirterek, "Tabi ki maskeyle koşmak biraz zor olacak. Ama deneyeceğiz, sıkıntı yok. İyi bir şekilde maratonu tamamlamak istiyorum. İlk kez olduğu için heyecanlıyım biraz ama sakin olmaya çalışacağım sıkıntı yok. Herkese başarılar diliyorum. Hava bugün çok güzel. Bence çok eğlenceli olacak herkes için" dedi.

EK görüntüler////////////////-Röportajlar

Görüntü dökümü: --------Start verilmesi-Galata Köprüsü'nden geçiş-15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçiş-Röportajlar-Genel detaylar

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel (ek görüntülerle) 42'NCİ İSTANBUL MARATONU START ALDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement