Görenler gözlerine inanamıyor! 42 yıllık Anadol kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı - Son Dakika
Ekonomi

Görenler gözlerine inanamıyor! 42 yıllık Anadol kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı

Çankırı'da yaşayan ahşap ustası, 5 yıl önce 2 bin 500 liraya aldığı 42 yıllık Anadol marka kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı. Yepyeni bir görünüme sahip olan araç, görenleri hayran bırakıyor.

07.09.2020 11:06  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baba mesleği marangozluğu küçük yaşlarda öğrenen ve Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde ahşap ustalığı yapan Mustafa Maraz (64), 5 yıl önce aldığı "Anadol" marka kamyonetin içini ve kasa kısmını ahşap kaplamaya karar verdi. Kamyonetin içindeki bütün plastik ve sökülebilir aksamların tamamını çıkartan Maraz, parçaların ölçülerine göre ceviz ağacından parçalar hazırlayarak araca monte etti. 2 ayda kamyonetin içini tamamen ceviz ağacıyla kaplayan Maraz, 42 yıllık kamyoneti ahşapla yeniden yorumladı.

42 yıllık Anadol kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı

"AHŞAP ÜZERİNDE YAPAMAYACAĞIM HİÇBİR ŞEY YOKTUR"

Ahşap ustası Mustafa Maraz, babasının mesleği başkasının yanında öğrenmesini istediği için küçük yaşlarda İstanbul'a gittiğini, burada mesleği öğrendiğini söyledi. Uzun bir süre İstanbul'da çalıştıktan sonra memleketine döndüğünü ve 30 yıldır Ilgaz'da mobilya üzerine çalışmalar yaptığını anlatan Maraz, "Ahşap üzerine yapamayacağım hiçbir şey yoktur. Mobilya, mutfak dolabı, vestiyer her şeyi yapıyorum. Babam küçükken beni kendi yanında çalıştırmadı, arkadaşının yanında yetiştirdi beni" diye konuştu.

42 yıllık Anadol kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı

"ARACI 2 BİN 500 LİRAYA ALDIM"

"Anadol" marka araçlara merakı olduğunu, bundan 5 yıl önce kamyoneti aldığını aktaran Maraz, "Aracı aldığımda çalışmaz vaziyetteydi. Bu aracı 2 bin 500 liraya aldım. Arabanın her yerini söktüm, boyasını da içindeki mobilyasını da kendim yaptım." dedi.

Ahşabın plastikten daha sağlıklı olduğunu, bu yüzden aracın içini tamamen ceviz ağacıyla kapladığını söyleyen Maraz, şöyle devam etti:

"Ağaç sağlık için daha uygundur. Arabanın direksiyonu, torpido, her yerini ahşap yaptım. Bütün plastik aksamını söktüm attım, hepsini ahşap yaptım. Koltukları da hakiki deriyle kapladım. Araç üzerine uzun uğraşlar verdim. Her aracı bu şekilde ahşapla kaplayabilirim."

42 yıllık Anadol kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı

"BABAM DA ANADOL'A MERAKLIYDI"

Ahşapla kapladığı kamyonetin direksiyonuna kalp içinde "Canım Babam" yazan Maraz, babasının çok istemesine rağmen, yeterli parayı biriktiremediği için bir "Anadol"a sahip olamadığını belirtti.

Yaptığı aracı babasının görmesini çok istediğini ifade eden Maraz, "Babam öleli 23 sene oldu. Daha önce babam bir 'Anadol' alamadı. Ben de onun anısını yaşatmak için bunu buraya yazdım. Keşke babam sağ olsaydı da görseydi diye bu yazıyı yazdım." dedi.

42 yıllık Anadol kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı
Görenler gözlerine inanamıyor! 42 yıllık Anadol kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Görenler gözlerine inanamıyor! 42 yıllık Anadol kamyonetin içini ceviz ağacıyla kapladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • SANKİ BİLİM ADAMIDA: İNSANLIĞA YARAYAN BULUŞ YAPMIŞ GİBİ HABER YAPILMIŞ , ALTI ÜSTÜ ANADOL CEVİZ KAPLANINCA BÜYÜK BİR BULUŞMU YAPMIŞ OLUYOR , AFERİN ADINI TAİRHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRDIN UNUTULMAZ BİR BULUŞ YAPTIN BAŞARILARININ DEVAMINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ 2 29 Yanıtla faruk: ORTADA BİR EMEK VAR KİMSE DEMİYOR BULUŞ YAPMIŞ EMEĞE SAYGIN OLSUN ÇOK BİLMİŞ KARDEŞİM 14 0 Ozan: BİLİM ADAMI O İŞÇİLİĞİ YAPAMAZ..GERİ ZEKALI SENIN BÖYLE SANATLARA AKLIN ERMEZZZZZ.....BOŞSUN ÇÜNKÜ 7 0 .....: bunda ne var adam yapmış emegine saygı duy sen bunu yapabılecekmısın öyle konuş bu şekılde yorum yapmak ta sana düşmez,,, 6 0 bsra: Emek edip birşey yapmış. Sen bu dünyaya geldiğin andan itibaren bişiler yapabildin mi? Önce kendini sorgula sonra insanların emeği ile ilgili yorum yap. 5 0 selim: lan müptezel adam uğraşmış el emeği zaman harcamış saçma sapan ünlülerin özel hayatını konu alan haberlerden iyidir sen faydalı ne yaptın acaba beyinsiz 5 0 dopdogrucudavut: Ne kadar çenen varmış.Adamın yaptığı işten daha çok yoruldu kirli kalbin. 4 0
  • düşünce dünyası: Trafiğe çıkması uygun değildir, çünkü ahşap malzeme çarpmaya karşı koruma sağlamaz aksine darbeleri daha sert hale getirerek can kaybına neden olur. Can güvenliği bakımından iç döşemelerin deri, kumaş ve plastik olması daha uygundur. 3 23 Yanıtla
  • GÜMRÜK BAKANI: çok şık olmuş helal olsun emmiye... 24 0 Yanıtla
  • Konan: Harika olmuş süper ötesi Avrupalı yapsa öve öve bitiremezdiler 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement