43. Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

43. Turizm Haftası Etkinlikleri

43. Turizm Haftası Etkinlikleri

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, "Sektör temsilcileri, yapacakları yatırımların fizibilitesinin hesaplanmasından kurgulanmasına kadar zayıf ve güçlü noktaları analiz edebilecek akademik desteği alırlarsa çok daha sağlıklı bir noktaya ulaşılır." dedi.

17.04.2019 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, "Sektör temsilcileri, yapacakları yatırımların fizibilitesinin hesaplanmasından kurgulanmasına kadar zayıf ve güçlü noktaları analiz edebilecek akademik desteği alırlarsa çok daha sağlıklı bir noktaya ulaşılır." dedi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesince panel, söyleşi, yarışma, müzik dinletisi gibi etkinliklerin yer aldığı "43. Turizm Haftası Etkinlikleri" düzenlendi. Üniversitenin Itri Konferans Salonu ve Fuaye Alanı'nda yapılan etkinliklere, Kültür ve Turizm Bakanlığından yetkililer, sektör temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 26. yılı olduğunu anımsatarak, "Bugün, Türkiye'deki turizmden dünya çapında bir marka olarak bahsediyorsak, Türkiye'de yıldan yıla artan turist sayısından bahsediyorsak, 1980'li yıllarda Sayın Özal'ın bu sürece katkısını göz ardı edemeyiz." dedi.

Tekin, Türkiye'de turizm sektörünü hem insan kaynağı hem de akademik veri açısından besleyecek ciddi bir altyapı olduğunu belirterek, "Şu anda Türkiye'de turizm ile ilgili eğitim veren; ön lisans düzeyinde 112, lisans düzeyinde 85, yüksek lisans düzeyinde 41, doktora düzeyinde 18 kurum var. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ortaöğretim düzeyinde eğitim öğretim veren Anadolu otelcilik ve turizm meslek liseleri var." ifadelerini kullandı.

Bunlara rağmen kaynakların optimum kullanılamadığını söyleyen Tekin, "Türkiye'de reel sektör, kamu sektörü ile akademik camia arasında ciddi bir veri transferi ve destek problemi bulunuyor." dedi.

Tekin, üniversiteler ile kamu kurumları ve özel sektör arasındaki ilişkinin, sadece istihdam üzerinden değerlendirilmesinin doğru olmadığını kaydederek, "Üniversiteler aynı zamanda hem sektörün hem kamu kurumlarının kullanabileceği her türlü akademik veriyi üretebilir." şeklinde konuştu.

Sektör temsilcilerinin, yapacakları yatırımlarda da akademik verilerden yararlanmasının faydalı olacağını belirten Tekin, "Sektör temsilcileri, yapacakları yatırımların fizibilitesinin hesaplanmasından kurgulanmasına kadar, zayıf ve güçlü noktaları ciddi şekilde analiz edebilecek akademik desteği alırlarsa çok daha sağlıklı bir noktaya ulaşılır." değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, Turizm Haftası kapsamındaki etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, etkinliğin, turizm hedeflerine ulaşılmasında katkı sağlamasını diledi.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de, sektörün tüm paydaşlarının iş birliği içinde hareket etmesinin turizmin gelişmesindeki önemini vurguladı.

Ankara'nın turizm konusunda büyük potansiyeli olduğunu ifade eden Özer, turizmden aldığı payın da çok daha yukarılara çekilebileceğini kaydetti.

Özer, Turizm Haftası boyunca birçok üniversitede çeşitli etkinlikler yapıldığını belirterek, bu faaliyetlerin turizm farkındalığı oluşturmada katkı sağladığını söyledi.

Programda, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu da bir konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversitenin Türk müziği devlet konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Daha sonra, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa başkanlığında "Turizmin Geleceği ve Eğitim" başlıklı panel düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 43. Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement