44 yıllık ayakkabı ustası: "Her ayakkabıyı yaparım" - Son Dakika
Ekonomi

44 yıllık ayakkabı ustası: "Her ayakkabıyı yaparım"

44 yıllık ayakkabı ustası: "Her ayakkabıyı yaparım"

Sinop'un Boyabat ilçesinde 44 yıllık ayakkabı ustası Rüşan Pınarcı(60), "Spor ayakkabı dışında her ayakkabıyı yaparım. Yaptığım ayakkabıyı da bir görüşte anlarım" dedi.

19.08.2020 09:18  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Boyabat ilçesinde 44 yıllık ayakkabı ustası Rüşan Pınarcı(60), "Spor ayakkabı dışında her ayakkabıyı yaparım. Yaptığım ayakkabıyı da bir görüşte anlarım" dedi.

Boyabat'ta mesleğini icra eden 44 yıllık ayakkabı ustası Rüşan Pınarcı, büyük firmalara aldırmadan sanatını büyük bir aşkla sürdürüyor. Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın girişimleriyle bugünkü görünümüne kavuşan; Tarihi Çarşı içerisindeki Kasaplar Çarşısında dükkanında mesleğine devam eden Rüşan usta, yarım asırlık tecrübesini İstanbul'dan Boyabat'a taşıyarak vatandaşların hizmetine sundu.

1976 yılında mesleğe başladığında henüz 16 yaşında olan Rüşan Pınarcı; çocuk yaşta tanıştığı mesleğinde kendisini geliştirerek, tecrübelerini oğlu Mücahit'e aktarıyor. Unutulmaya yüz tutan mesleğini severek sürdüren Rüşan usta genç kalmasının sırrını çok çalışmaya bağlıyor.

Meslekte artık çırak yetişmediğini belirten Rüşan Pınarcı, "Ben bu işe 1976 yılında başladım. O zamandan beri ayakkabı yapıyorum. İstanbul Beykoz'da ve Tuzla'da öğrendiğim bu zanaatı memleketimize taşıdık ve bu Tarihi Çarşıda hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Ben spor ayakkabı haricinde ister 38 numara olsun ister 45 numara her ayakkabıyı yaparım. Yaptığım ayakkabıyı da bir görüşte anlarım" diye konuştu.

Mesleğin artık unutulduğunu söyleyen Rüşan usta, "Ayakkabı üretimi artık fabrikasyona döndüğü için çırak ve kalfa yetişmiyor. Fakat ben oğlumla beraber sanatımı icra etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 44 yıllık ayakkabı ustası: 'Her ayakkabıyı yaparım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.

  • Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
    13:34 Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor

    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde sektörü bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Marble İzmir’e 29’uncu kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Fuarımızı her yıl biraz daha büyütecek, doğal taş sektörünün geleceğine İzmir’den yön vereceğiz” dedi.


Advertisement