45 Yıldır Aynı Mesleği Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

45 Yıldır Aynı Mesleği Yapıyor

45 Yıldır Aynı Mesleği Yapıyor

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde esnaflık yapan 79 yaşındaki Ali Osman Gökmen, 45 yıldır ayakkabı satarak yaşamını devam ettiriyor.

13.10.2017 07:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde esnaflık yapan 79 yaşındaki Ali Osman Gökmen, 45 yıldır ayakkabı satarak yaşamını devam ettiriyor.

Aslanapa ve çevresinde ayakkabıcı dede adıyla bilinen Ali Osman Gökmen, 53 yaşındaki oğlu Halis Gökmen ile beraber 45 yıldır aynı işi yapıyor.

79 yaşındaki Ali Osman Gökmen, "45 yıldır esnaflık yapıyorum. Ayakkabı işine girmeden önce 10 yıl hayvan alım satım işi yaptım. Ozamanlar pazarlara şimdiki gibi araçla gidilmezdi. Yaya olarak gidip gelirdik. Kar, kış çok zor olmaya başlayınca 45 yıl önce ayakkabı satmaya başladım. O zamanlar lastik ayakkabı ve bayanlar için delikli ve deliksiz naylon ayakkabı modaydı.Ayakkabılar yırtıldığında demir maşayı ateşte kızdırıp yama yapardık. Lastik çizme satardık. Sonra İstanbul'da iskarpin ve spor ayakkabı çıkmış dediler. Bizde getirip satmaya başladık. Ogün bugün derken 45 yıl nasıl geçti anlamadım" diye konuştu.

Ali Osman Gökmen'in oğlu Halis Gökmen, "Aklım erdiğinden beri babamla beraber bu işi yapıyorum. 40 yılı aşkın bu dükkandayım. Babam esnaflığın güleryüzlü olmak olduğunu bana öğretti. Onun bana öğrettikleriyle bu mesleğe devam ediyorum. Bayramlarda civar ilçelerden özel müşterilerimiz çok gelir. Bir çoğu babamla sohbet için gelir, hem ayakkabısını alır hem sohbetlerini yaparlar"dedi. (YD - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 45 Yıldır Aynı Mesleği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement