47. Kütüphane Haftası - Son Dakika
Yerel

47. Kütüphane Haftası

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Televizyonlardaki Dizi İzleme Furyasının Kitap Okuma Furyasına Çevrilmesi Gerektiğini Bildirdi.

28.03.2011 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, televizyonlardaki dizi izleme furyasının kitap okuma furyasına çevrilmesi gerektiğini bildirdi.

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve Antalya Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi çalışanları, kütüphaneler haftası dolayısıyla Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Kültür ve Turizm İl Müdürü Acar, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya'da 16 kütüphane bulunduğunu, bu kütüphanelerden, 42 bin 965'i çocuk olmak üzere toplam 263 bin 946 kişinin yararlandığını belirtti. Acar, Vali Altıparmak'a, Yazar İskender Pala'nın "Şah ve Sultan", Cemil Meriç'in "Işık Doğudan Yükselir" ve Bernard Lewis'in "Modern Türkiye'nin Doğuşu" adlı kitapları hediye etti.

Kütüphanelerde kitap okuma ile ilgili rakamları alan Vali Altıparmak,

"Kütüphanelerden daha çok yararlanmayız. Bu sayılar bize yetmez. Antalya'da ilköğretim okullarında öğrenci başına okunan kitap sayısı 10, Türkiye ortalaması ise 1. Antalya'da okullara binlerce kitap gönderdik" dedi.

Antalya'nın belde ve köylerinde de kütüphaneler açılmasını isteyen Vali Altıparmak, tüm okullarda kütüphane kurulmasının zorunlu hale getirilmesini istedi.

Türkiye'nin batılı ülkeler seviyesine ulaşması için kitap okuma alışkanlığının daha da artırılması gerektiğini belirten Vali Altıparmak, şöyle devam etti:

"Batılı ülkeler seviyesine mutlaka ulaşmamız lazım. Farklı hayat tecrübelerini çocuklar erken yaşta kitaplardan öğrenmeli. Birikimi oradan, kitaplardan öğrenmeleri lazım. Bu kadar diziyle kazanılacak değerler, kitaplardan kazanılacak değerlerle kıyas edilirse, kitaplar çok çok öndedir. Bunun için veliler çocuklarını dizi seyretmeye değil, kitap okumaya yönlendirmeli. Dizi izleme furyasını kitap okuma furyasına çevirmeliyiz. Tüm Türkiye olarak dizi nasıl bir furyaysa bunu tersine, kitap furyasını başlatmamız lazım."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 47. Kütüphane Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement