48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika
Yerel

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ödül arayan "Hangi Film" adlı filmin galası yapıldı.

09.10.2011 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ödül arayan "Hangi Film" adlı filmin galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki gösterimin ardından filmin yönetmeni Egemen Sancak, oyuncularla birlikte düzenlenen söyleşiye katıldı. Yönetmen Sancak, filmde üniversitede okuyan öğrencilerin, bir gecede alkol ve uyuşturucunun etkisiyle yaşadıkları şiddeti anlattıklarını söyledi.

Söyleşide, küfürlü konuşmalara çok fazla yer verildiği gerekçesiyle film izleyiciler tarafından zaman zaman eleştirildi. Eleştiriler üzerine Sancak,

"Evet farkındayım, filmin dili biraz sert geldi, ama gerçek bir hikayeden yola çıktık. Şiddetin ve cinayetlerin işlenmediği bir hikayeyi işledik" dedi.

Filmde ağabeyinin eşcinsel olduğunu saklayan Ömer karakterini canlandıran Yusuf Sınav da, küfrün insanları rahatsız ettiğini, ancak gerçek hayatın bu şekilde olduğunu dile getirdi.

Filmin mesajı ile ilgili soruya ise Yönetmen Sancak, "En büyük derdim nefret suçlarına dikkati çekmekti. Elimizden geldiğince becerdik" dedi.

Filmde kullanılan uyuşturucu ile nasıl bir mesaj verildiğine yönelik soruya ise Sancak, uyuşturucunun iyi ya da kötü olduğu yorumunu seyirciye bıraktığını bildirdi.

Söyleşi sırasında rüzgar ve yağışın etkisiyle elektrikler kesildi. Söyleşi bu nedenle yarıda bitirildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement