49. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika
Yerel

49. Kütüphaneler Haftası

"Ağrı'da son yıllarda kitap okuma oranında ciddi artış oldu.2012 yılında 124 bin 797 okuyucuya ulaştık."

26.03.2013 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut,

"Ağrı'da son yıllarda kitap okuma oranında ciddi artış oldu. 2012 yılında 124 bin 797 okuyucuya ulaştık. Bu mutluluk verici bir tablodur" dedi.

Bulut, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Ağrı'da geçen yıllara oranla büyük bir okuyucu kitlesi oluştuğunu belirterek, bunun çoğunun öğrenci ve vatandaşlardan oluştuğunu söyledi. 2012 yılında Ağrı'nın okur sayısındaki artışın sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Bulut, şöyle devam etti:

"Şu anda il halk kütüphanemizde toplam 36 bin 721 adet kitap mevcuttur. Kütüphanemizde 2012 yılı itibarıyla 124 bin 797 okuyucuya ulaştık. Bu oldukça önemli bir rakamdır ve bu rakam kent merkez nüfusundan fazladır. 2012 yılı içinde kütüphanemizden 14 bin 705 ödünç kitap alımı gerçekleşmiştir. Şu an 3 bin 75 olan üye sayımızın artırımı için de çalışmalarımız devam ediyor. Daha aydınlık yarınlara temel atmak ve bilinçli, eğitimli bir toplum için halkın kütüphanelere, kitaplara yönelmesi lazım."

Ağrı'da daha çok kış aylarında okuma oranının arttığını ifade eden Bulut, yaz aylarında halkın daha çok tarlalarda ekin işleriyle uğraştıkları için kitap okumaya zaman bulamadıklarını, buna rağmen son yıllarda Ağrı'da kitap okuma oranındaki artışın halkın refah seviyesinin yükselmesine bağlı olduğunu kaydetti.

Vali Yardımcısı Rasim Belge daha sonra kütüphaneden en fazla kitap alan ve kitap okumada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 49. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement