49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

49.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 6 Ekim'de yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

05.10.2012 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 6 Ekim'de yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışına, Türk sinemasının "Sultan"ı ünlü sanatçı Türkan Şoray da katılacak.

Açılış töreninde Türkan Şoray'a "Sanatta sosyal sorumluluk" ödülü sunulacak. Aynı gece, "Yaşam boyu onur" ödülüne değer görülen yönetmen Duygu Sağıroğlu, yapımcı Necip Sarıcı, usta oyuncular Güler Ökten, Salih Güney ve Meral Zeren'e de ödülleri verilecek.

İlyas Salman da özel ödülle onurlandırılacak. Bu yıl 14'üncüsü sunulacak Yıldırım Önal Anı Ödülü'ne sinema-tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı Işık Yenersu değer görüldü. Türk sinemasında kamera arkasında çalışan, başarılı işlere imza atmış kişilere SİNE-SEN işbirliği verilen Sinema Emek Ödülü de bu yıl çok sayıda filmin ışık şefliğini yapan Erol Batıbeki'ye verilecek.

Festivalin bu yılki ana teması "Mizah, Muhalefet ve Demokrasi" olacak. 1990'lı yılları odağına alan 49. Altın Portakal'da Türkiye'nin önde gelen mizah sanatçılarını sanatseverlerle buluşturacak Türkiye Mizah Zirvesi'ne de imza atılacak. Zirveye sunulan metin ve eserler kitaplaştırarak, okurlara armağan edilecek.

Festival programında ulusal ve uluslararası uzun metraj film yarışmaları, ulusal ve uluslararası özel ve tematik gösterimler, kısa film ve belgesel film yarışmaları, açık havada film gösterimleri, gala söyleşileri bulunuyor.

Altın Portakal, sinema yıldızlarını hayranlarıyla buluşturacak geleneksel kortej geçişiyle kente bu yıl da karnaval havası yaşatacak. 3 il ile 19 ilçeyi kapsayan geniş bir coğrafyada halkla kucaklaşacak 49. Altın Portakal paneller, seminerler, sergiler, atölye çalışmaları, kısa film atölyeleri, sanatçı halk buluşmalarıyla toplumun her kesiminden sinemaseverlere ulaşacak.

-Verilecek ödüller-

Ulusal ve uluslararası uzun metraj dallarında 10'ar filmin yarışacağı 49. festivalde, 21 kısa, 16 belgesel film yarışacak.

Macaristan, Polonya, Hollanda, İran, Filistin, Cezayir, Tunus, Almanya, Fransa, Amerika, Avustralya ve Sırbistan, yapımcı, yönetmen ve oyuncularıyla Antalya'da temsil edilecek ülkeler arasında yer alıyor.

49. festivalin rekor ödüllerini, sinema, televizyon, müzik ve tiyatroya başarılı çalışmalarıyla tanınan Hülya Avşar'ın başkanlığındaki jüri belirleyecek.

Festivalde En İyi Film Ödülü 400 bin lira, En İyi İlk Film Ödülü ve En İyi Yönetmen ödülü 55'er bin lira En İyi Senaryo Ödülü 35 bin lira, En İyi Görüntü Yönetmeni ve en İyi Müzik Ödülü 30 bin lira olacak. Antalya Teşvik Ödülü olarak da 70 bin lira verilecek.

Ayrıca En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ile belgesel ve kısa film ödülleri de sahiplerini bulacak.

49. Altın Portakal'a ulusal uzun metrajda 44, belgeselde 111, kısa film dalında 254 film başvuruda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın'ın görüşlerine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışını Türk sinemasının "Sultan"ının yapacak olmasından büyük onur ve mutluluk duydum. Altın Portakal ve Türkan Şoray arasında çok özel bağ vardır. Bu bağ tam 49 yıl öncesine dayanır. Türkan Şoray sinema kariyerinin ilk ödülünü 'Acı Hayat' ile Altın Portakal'ın ilk yılında almıştır. Daha sonraki yıllarda da 3 kez daha Altın Portakal'ı kucaklamıştır. Yıllar sonra gerçekleşecek bu büyük buluşmada, Türkan Şoray sergi açılışından Altın Portakal kortejine ve öğrencilerle buluşmaya kadar pek çok etkinliğe katılacak."

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor
    16:00 Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor

    Hatay'da yaşanan deprem sonrası evi yıkılan Osman Kara, TOKİ tarafından inşa edilen yeni evinin anahtarını alarak mutluluğunu dile getirdi. Hatay'da TOKİ tarafından yapılan konutlar, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.


Advertisement