4başbakan Erdoğan'dan Beşar Esad'a : ya Beşar Men Dakka Dukka - Son Dakika
Güncel

4başbakan Erdoğan'dan Beşar Esad'a : ya Beşar Men Dakka Dukka

4başbakan Erdoğan\'dan Beşar Esad\'a : ya Beşar Men Dakka Dukka

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

07.02.2012 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan, Beşar Esad'ın babası gibi silahların namlusunu kendi halkına çevirdiğini belirterek Beşar Esad'a seslendi. Başbakan Erdoğan "Gitiğin yol yol değildir, yanlış yoldan dönmesini bir kez daha tavsiye ediyorum. Esad'a sesleniyorum: ya beşar men dakka dukka. Ey Beşar eden bulur"dedi.

Suriye'de 30 yıl önce Hama'da büyük bir katliam yaşandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Kadın erkek yaşlı demeden 30 bin masumu katlettiler. Bugün Hama'da kaç kişinin katletildiği bilinmiyor. Uluslararası toplum olayın üzerine gitmedi. Aynı yıl Sabra ve Şatilla'da 4 bin Filistinlinin katledilmesine seyirci kaldı. Neden çünkü ölenler müslamandı, Filistinli'ydi, Suriyeli'ydi. Hama'da 1982 yılında gerçekleştirilen bu katliam müslaman dünyasında ağır bir yara açtı. O diktatörler yargı önüne çıkmasa da vicdanlarda yargılandılar ve zalim olarak damgalandılar"dedi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti;

"Topraklarına gelen yabancı güçlere çıt çıkarmadılar. Güçleri sadece kendi halkına yetti. İşgal edilmiş şehirlerini değil kendi haklarını kuşattılar. İran-Irak saaşında 1 milyon askeri kim öldürdü? Halepçe'de Kürtleri siyonistmer mi katletti? Basra'da Necef'te yabancılar mı katletti? Tamanını kendini müslümen gören zalimler dikatötermer modern firavunlar yaptı. Babalarının izinden gidenler hak ettiklerini mutlaka bulacaktır. Baba Esad işlediği cinayetlerin hesabını bu dünyada vermedi ama vicdanlarda acımasız bir diktatör olarak tarihe adını yazdırdı."

"ÖLENE KADAR SAVAŞACAK KAHRAMANDIN NEDEN GOLAN TEPELERİ İÇİN SAVAŞMADIN"

Hama'nın hesabının sorulmadığını ancak Humus'un hesabının sorulacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Madem ölene kadar savaşacak kadar kahramandın neden Golan tepeleri için ölene kadar savaşmadın. Senin kahramanığın senin masum halkına mı? Bu kahramanlık değil korkudur. Her zalimin kalbine sinmiş acziyettir, zavallılıktır. Mazlumun ahı er yada geç mutlaka çıkar"dedi.

"EY BEŞAR EDEN BULUR"

"Muhalefetin yaptığı gibi zalimlerin sırtını sıvazlamayız"diyen Başbakan Erdoğan, "CHP gitsin aynı zihniyeti paylaştığı Baas'a destek versin. Biz Baas ile değil, masum Suriye halkıyla dayanışma içinde olacağız. Babanızın izinden yürümediğinizi gösterin dedik, çünkü umutlandık. Reformları destekledik. Ama Esad döndü dolaştı babası gibi silahların namlusunu kendi halkına çevirdi. Gitiğin yol yol değildir, yanlış yoldan dönmesini bir kez daha tavsiye ediyorum. Esad'a sesleniyorum: ya beşar men dakka dukka. Ey Beşar eden bulur"dedi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti;

"Suriye'nin dört bir yanında cinayetler devam ederken uluslararası toplum 'Dur' diyememiştir. Esad bunu açık çek olarak yorumlarsa bunun hesabını kim verecek. Suriye üzerinden güç mücadelesi verenler bilsinler ki akan kan üzerlerine sıçrıyor. Biz Suriye'de barış ve istikrarın tesisi için gayret göstermeye devam ediyoruz. Suriye yönetiminin değil halkının yanında yer alan ülkelerle girişim başlatacağını burada söylüyoruz."

"GAZZE'Yİ GÖREN TEPEDE PİKNİK YAPSINLAR"

Başbakan Erdoğan, "O (Paul Auster) yazar CHP'nin davetine icap ederse birlikte İsrail'e gitsinler. Aksi takdirde bu seyahat eksik kalır. Gazze'yi gören tepede piknik yapsınlar. En büyük hapishanesi olan Gazze'yi arkalarına alsınlar. En hafif tabiriyle yalancılıktır. O plajda güneşlenen yavurucuklara haksızlıktır. Filistin şehitlerine haksızlıktır. Bazı medya kuruluşları bazı yazarları yedeğine alarak Türkiye'yi karalayarak son derece çirkin bir kampanya yürütüyor. Kendi ülkeninin imajına zarar vermek adına bu kampanyayı yürütüyor. Kılıçdaroğlu cebinden gazeteci kimliği çıkan polis katilini savunuyorsan Roj TV'yi de savun. Batıda gazeteciler darbeye zemin hazırlamak için yazmıyor. Harici oraklardan destek alınarak yürütülen bu kampanyayı boşa çıkaracağız"dedi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti; "Türkiye'de ifade özgürlüğü var ki sen hariç Tüm Türkiye Dersim meselesini sorguluyor. Sonra da il başkanını görevden alacaksın. Bırakın Türkiye'yi CHP bile böyle bir genel başkanı haketmiyor."

"MİLLETİN DİLİNİ YAKALADIĞIMIZ İÇİN AK PARTİ BURADA"

Dindar nesil sözlerim üzerine başlatılan kampanya bayat olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "İrtica kampanyasıyla yıllardır milletin önüne kalkan oldular. İrtica diyerek hükümetlerin eli kolu bağlandı. İrtica diyerek milli manevi değerleri ayaklar altına alındı. Kusura bakmayın biz bunları yutmayız. Kimse istikamet çizemez. Milletin dilini yakaladığımız için AK Parti burada. Milletin diliyle konuşmadığınız sürece on yıllardır iktidira olamayacaksınız"dedi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti; "Anayasa'nın 24. maddesini açın okuyun. Dindar insandan çağdaş olmaz mı, hem çağdaş hem dindar olamaz mı bir insan? Dindarları ne zannediyor acaba? Bunlar maalesef çağdaşlığı da anlamış değil. Dün Fatih projesiyle yeni ders verdik. İnternet yeni mi icat oldu? AK Parti'den önce niye yoktu? Dindarlığı savunan Başbakan Anadolu çocuğu üniversiteye gidemiyor diyorlar. Çıkmış bir tanesi utanmadan Ak Parti müteahhitler yetiştirmiştir diyor. Ne karar zavallısın."

"BU ÜLKEDE DİNDARLARA İKİNCİ SINIF MUAMELESİ YAPILDI"

Rotalarının belli olduğu Başbakan Erdoğan, "Bu hükümetin gizli ajandası var diyerek ensemizde boza pişirmesine asla müsaade etmeyiz. Bizde ikna odaları yok Kılıçdaroğlu. Bu ülkede dindarlara ikinci sınıf muamelesi yapıldı. Selamün aleyküm diyenler ötelendi, camiler kapatıldı. İmam hatiplerin orta kısmı kapatıldı. İkna odalarında başörtülü çıkmışlar bize elinizde biz dindarmık ölçme meraklısı değiliz"dedi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti;

"Siz bu ülkede yıllardır laikliği nasıl ölçtünüz? Hangi cihazı kullandınız? Üniversite kapılarında laikliği nasıl kullandınız. İkna odalarında hangi aleti kullandınız? Ey Kılıçdaroğlu, başörtüsü düzenlemesini niye Anayasa Mahkemesine götürdünüz? Biz 9 yıldır hiç bir dayatmanın içinde olmadık, bugün de değiliz, yarın da olmayacağız. Siz önce bunu anlatın. Ey köşelerinde yazanlar bunu niçin söylediğini anlıyor musunuz? Dindar nesil derken neyi kastettiğimi anlıyor musunuz?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4başbakan Erdoğan'dan Beşar Esad'a : ya Beşar Men Dakka Dukka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement