5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Kemer'de panel düzenlendi.

05.12.2017 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Kemer'de panel düzenlendi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kemer Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen panele, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Antalya Şubesi Psikologu Emine Anadol, konuşmacı olarak katıldı.

Anadol, kadına yönelik şiddetin artık uluslararası bir problem olarak yasalarda yer aldığını belirerek, 2012'de çıkartılan aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetle mücadele kanunu kapsamında kadına yönelik her şiddetin suç olduğunu söyledi.

Şiddetin artık fiziksel olarak algılanmadığını ifade eden Anadol, psikolojik, cinsel, ekonomik ve ısrarlı takip denilen şiddet türlerinin de olduğunu aktardı.

Anadol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak 2012'de ŞÖNİM kurulduğunu hatırlatarak, merkezlerin ilk olarak 14 ilde pilot olarak uygulandığını, şu anda ise 68 ilde uygulandığını kaydetti.

Anadol, ŞÖNİM'lerin şiddete uğrayan ve şiddete uğrama riski bulunan kadınların, koruyucu ve önleyici yasal tedbirlerin alınması, barınma yerlerinin sağlanması gibi konuların tek elden yürütüldüğü bir yer olduğunu anlattı.

ŞÖNİM'lerin kolluk kuvvetleri ve aile mahkemeleri ile işbirliği içerisinde çalıştıklarına değinen Anadol, şiddete maruz kalan kadınların Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sisteminden kendilerine bildirildiğini ve şiddet görmüş kadınların ALO 183 hattını arayarak destek isteyebileceklerini ifade etti.

Paneli, Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ, Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi Onursal Başkanı Şule Kilit, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Has, birlik üyeleri ve kadınlar izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement