5. Asya Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Spor

5. Asya Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları Tanıtım Toplantısı Yapıldı

- 5. Asya Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları tanıtım toplantısı yapıldı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın: "Türkiye'de okuyan bütün gençlerin ve çocukların tamamı ile ilgili yetenek testi taraması yapacağız"ANKARA - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın,...

07.06.2017 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- 5. Asya Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları tanıtım toplantısı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın:

" Türkiye'de okuyan bütün gençlerin ve çocukların tamamı ile ilgili yetenek testi taraması yapacağız"

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, gelecek yıldan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol ile Türkiye'de okuyan bütün gençlerin hangi spora uygun olduğunu belirlemek için yetenek testi taraması yapılacağını kaydetti. Boynukalın, söz konusu testler ile doğru branşlara yönlendirmenin daha küçük yaşlarda olacağını söyledi.

Eylül ayında Türkmenistan'da düzenlenecek olan 5. Asya Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları tanıtım toplantısı Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, iki yaşındaki oğlu Ömer ile katıldı. Öte yandan toplantıda Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanlyev, Türkmenistan Spor Bakan Yardımcısı Maksat Nasırov da yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, spora yapılan yatırımın dünya barışına bir katkı olduğunu belirterek, Türkiye'de son yıllarda spora büyük yatırımlar yapıldığını kaydetti. Genç neslin okullarda spor branşlarına yönlendirilerek başarılı projeler uygulandığını anlatan Boynukalın, "Ülkemiz sporu önümüzdeki yıllarda çok daha iyi noktalara gidecek" ifadelerini kullandı.

"Ortak tarihimiz ve kültürümüzü ortaya çıkaracak ve yaşatacak olan sizlersiniz"

Türkmenistan'dan gelen sporcularla birlikte, eğitim faaliyetlerinin çeşitlendiğini ifade eden Boynukalın, "İnsanlarımızın birbirine daha fazla dokunarak, daha fazla paylaşımda bulunarak bambaşka bir bereketi ortaya çıkardığını görüyoruz. Ortak tarihimiz ve kültürümüzü ortaya çıkaracak ve yaşatacak olan sizlersiniz. Bu bilinçle ülkelerinize döndükten sonra da Türkiye ile bağlarınızı devam ettireceğinize inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Boynukalın, Türkmenistanlı sporcu gençlerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'de yürüttükleri spor faaliyetleri için birer elçi görevi üstlenmelerini istedi.

"Türkiye'de okuyan bütün gençlerin ve çocukların tamamı ile ilgili biz yetenek testi taraması yapacağız"

Türkiye'deki spor politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Boynukalın, konuşmasını şunları dile getirdi:

"Yetenekli çocukların ve gençlerin keşfedilmesi bu son dönemlerden en önem verdiğimiz meselelerden bir tanesi. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokolde artık gelecek seneden itibaren Türkiye'de okuyan bütün gençlerin ve çocukların tamamı ile ilgili biz yetenek testi taraması yapacağız. Bu testlerle beraber hiçbir okulumuzda hangi spor dalından hangi çocuğun yeteneğinin olduğuna dair yapılmadık test kalmayacak. O testler üzerine hangi spor dalında yetenekli bir kardeşimiz varsa, o kardeşimizi küçük yaşlardan itibaren o spor branşına yönlendirmiş olacağız. Sonraki uluslararası turnuvalarda geleceğin olimpiyat şampiyonlarını en küçük yaşta bu çemberin içine katmış olacağız."

5. Asya Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 5. Asya Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement