Çanakkale'de 5 ayrı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı - Son Dakika
3.Sayfa

Çanakkale'de 5 ayrı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde eski çöplük bölgesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

26.07.2020 17:27  Güncelleme: 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde eski çöplük bölgesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanlar Eceabat ilçesi ile Tarihi Yarımadayı kapladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale etti. Bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

BOĞAZ TRAFİĞE KAPATILMIŞTI

Yangına, 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personele müdahale edildi. İzmir programını iptal eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 5 ayrı noktadan başlayan yangının kontrol altına alınmaya çalıştıklarını açıkladı. Yangında havadan söndürme çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi için Çanakkale Boğazı saat 15.40 itibariyle çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı.

BAKAN, PROGRAMINI İPTAL EDEREK YANGIN BÖLGESİNE GİTTİ

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Çamburnu mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanların fark edilmesinin ardından alarm verilen kentte havadan ve karadan ekipler bölgeye sevk edildi. Çanakkale şehir merkezinin birçok noktasında görülen yangını kontrol altına almak için 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personel canla başla mücadele ediyor. İzmir programını iptal ederek, Çanakkale'ye geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü, Eceabat Orman İşletme Şefliği, Eceabat Mevkinde, saat 14.55'te 5 ayrı noktada orman yangını meydana gelmiştir. Yangına ilk müdahale 15.00'de yapılmış olup, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personelle yangına müdahale edilmektedir. Burdur Bucak yangını kontrol altına alındı. Çanakkale Eceabat, Labseki, Kemer ve Edirne Keşan büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Çanakkale Merkez Yukarı Okçular kontrol altına alma çalışmaları ise sürüyor" ifadelerini kullandı.

Yangına bölgedeki vatandaşlar da imkanlarınca yardım etmeye çalışıyor.

Çanakkale'de 5 ayrı noktada orman yangını! Boğaz çift yönlü trafiğe kapatıldı
Çanakkale'de 5 ayrı noktada orman yangını! Boğaz çift yönlü trafiğe kapatıldı
Çanakkale'de 5 ayrı noktada orman yangını! Boğaz çift yönlü trafiğe kapatıldı
Çanakkale'de 5 ayrı noktada orman yangını! Boğaz çift yönlü trafiğe kapatıldı
Çanakkale'de 5 ayrı noktada orman yangını! Boğaz çift yönlü trafiğe kapatıldı
Çanakkale\'de 5 ayrı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Çanakkale'de 5 ayrı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • FARUK : bilerek çıkarılıyor bu yangınlar,elleriniz kırılır inşallah. 0 0 Yanıtla
  • Papageno: Bu yunan oyunu. 0 0 Yanıtla
  • COGRAFYACI: DEMEK Kİ YERLEŞİME AÇILACAK YER LAZIMDI YİNE 0 0 Yanıtla

Advertisement