5 Bin Kişi Kapasiteli Mustafa Köseoğlu Camii'nin Açılışı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yaşam

5 Bin Kişi Kapasiteli Mustafa Köseoğlu Camii'nin Açılışı Gerçekleştirildi

5 Bin Kişi Kapasiteli Mustafa Köseoğlu Camii\'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Hayırsever İşadamı Mustafa Köseoğlu tarafından Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi’nde yaptırılan Mustafa Köseoğlu Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

03.10.2018 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayırsever İşadamı Mustafa Köseoğlu tarafından Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi'nde yaptırılan Mustafa Köseoğlu Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, rahatsızlığı dolayısıyla törene katılamayan Mustafa Köseoğlu'nu açılış öncesi istirahat ettiği Bayburt Üniversitesi Konuk Evi'nde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini bildirdi. Ziyaretinin ardından törene katılan Başkan Ağbal, burada yaptığı konuşmada caminin yapımını üstlenen Köseoğlu ve ailesine teşekkürlerini bildirdi.

Başkan Ağbal paylaşmanın önemine dikkat çekerek, "Çok sayıda eser açılışı yapabiliriz fakat camiler, okullar ve hastaneler bunlar arasında çok özel yere sahiplerdir. İbadetlerimizi camide yapar, eğitimimizi okulda alırız. Hastalandığımız zaman hastaneye gideriz. Dolayısıyla hayatımızda buraların ayrı bir yeri var. İnşallah bu camide her vakit namazında Mustafa Köseoğlu ve ailesine dualar edilecek. Gönül isterdi ki; Mustafa Amca'da aramızda olsaydı. Biraz önce kendisini ziyaret ettim. Törene katılmak istiyordu fakat ben biraz zorlayarak istirahat etmesini önerdim ve kendisinden bir vekalet aldım. Rektör Hoca'mızın bu caminin yapılışındaki emeğini özellikle ifade etmemi istedi. Ülkemizin büyümesi ve kalkınması için hangi konumda olursak olalım tam bir gönül birliği içerisinde hareket edersek ülkemiz çok daha iyi noktalara gelecek. Bugün bu camiyi açtığımız kampüs alanında binalar yükseliyor, bir üniversitenin temelleri atılıyor. Buradaki bütün imalatlar tamamlandığında Bayburt'ta Türkiye'ye çok güzel bir üniversite kampüsü kazandırmış olacağız. Devlet imkanları nispetinde bu eserleri vücuda getirmeye çalışıyor. Fakat hayırseverlerin de bu noktada yaptığı katkılar gerçekten önemli ve unutulmaz. Türkiye'nin dört bir tarafında gerek kampüs camilerinin yapımında gerek bu üniversite binalarının yapımında çok sayıda hayırseverimizin emeği ve katkısı var. Dolayısıyla bu eserler yükselecek burada gençlerimiz ve öğrencilerimiz doğru bilgilerle donatılacak ve bizden bu bayrağı devralacaklar. İnşallah bizden çok daha güzel işler yapacaklar. Tekrar Köseoğlu ailesine ve Mustafa Köseoğlu amcamıza bu hayırlarından dolayı Allah razı olsun diyorum. Kendilerine acil şifalar ve hayırlı, sağlıklı güzel ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.

Mustafa Köseoğlu Camii'nin Bayburt Üniversitesi ve Bayburt'a hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan ise Bayburt olarak Mustafa Köseoğlu gibi hayırsever bir işadamına sahip olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Köseoğlu'na Allah'tan acil şifalar sağlıklı uzun ömürler dileyen Vali Pehlivan, "Bugün bu eseri Bayburt'a kazandırdı fakat bunun öncesi de var. Okul, yurt gibi birçok hayır işini ilimizde yapmış bir büyüğümüz. Bu açılış vesilesiyle bugüne kadar yaptığı bütün hayır işleri dolayısıyla kendilerine ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum. İnsan hayatında maddi unsurlar var olmakla birlikte manevi unsurların varlığıdır yaşama değer katan. Bunun en önemli tezahürlerinden birisi paylaşmaktır. Gönlünüzdekini paylaşırsınız, manevi güzellikleri çoğaltırsınız. Bir de kazancınızı, cebinizdekini paylaşmak vardır. Belki herkese nasip olmaz fakat bunu yaptığınızda hem toplumun faydalanması anlamında maddi olarak kazanım sağlarsınız hem de aldığınız hayır dualarıyla manevi anlamda kazanırsınız. Ne mutlu ki; Mustafa Köseoğlu amcamız hem gönlündekini paylaşmış hem de bu topraklardan kazandıklarını gene bu topraklara sunarak üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, cebindekini de paylaşmayı bilmiştir. Hayırlarından ötürü Mustafa Köseoğlu amcamıza ve ailesine bir kere daha çok teşekkür ediyorum. Rektör Hoca'mıza da ayrıca teşekkür ediyorum. İyi ki böyle anlamlı bir hayra aracılık ettiniz. Beş bin kişiye aynı anda ibadet imkanı sunacak olan caminin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da Mustafa Köseoğlu'na müteşekkir olduğunu belirtti. Açılışa katılanlarla caminin yapılış hikayesi paylaşan Rektör Coşkun, "Bu caminin yapılışında işçilerin alın teri kurumadan alacakları ödenmiştir. Mustafa Amca böyle hassas davranmıştır. Kendisine gerçekten teşekkür ediyorum. Burası bin 200 metrekare alana kurulu. Bütün katlarında aynı anda 5 bin kişinin ibadet edebileceği Bayburt'un en büyük camisidir. Bu camide katkısı olan Mustafa Amca'nın yanı sıra sizler vasıtasıyla büyük katkıları olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na da teşekkür ediyorum" dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan hayırsever işadamı Mustafa Köseoğlu'nun oğlu Barbaros Köseoğlu ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Mustafa Köseoğlu Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Bayburt - Demirözü yolu üzerinde yer alan Baberti Külliyesi'ndeki açılış törenine Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve öğrenciler katıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 5 Bin Kişi Kapasiteli Mustafa Köseoğlu Camii'nin Açılışı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement