Başkan Büyükkılıç, yurt inşaatını inceledi - Son Dakika
Güncel

Başkan Büyükkılıç, yurt inşaatını inceledi

Başkan Büyükkılıç, yurt inşaatını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampüsünde yapımı devam eden 2 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatını inceledi.

29.09.2021 10:46  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampüsünde yapımı devam eden 2 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatını inceledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükkılıç, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun inşaatını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Büyükkılıç, 2 bin kişilik yurt inşaatının başladığını ve 3 bin kişilik yurt için de çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Kayseri'ye 140 milyon lira değerinde 5 bin kişilik yurdun kazandırılacağını aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Gençlik ve Spor Bakanımızın her zaman bizi sıcak karşılayan yaklaşımıyla Kredi Yurtlar Kurumumuzun bu talepleri değerli milletvekillerimiz ve bakanlarımızla iletildiğinde 'hay hay' denilmişti. Verdikleri talimat doğrultusunda bizler de gerekli girişimlerde bulunarak, buradaki mimari uygulamalarını başlattık. Daha sonra üniversitemiz ile iş birliği halinde arsamızı ayarladık ve talimat verildi. 2 bin kişilik yurdun ihalesi yapıldı ve çalışmaları başlamış durumda. 3 bin kişilik yurt ile ilgili de bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Gerekli çalışmalar sonrasında ihalesi yapılıp, çalışmalar başlayacak. 5 üniversitesi olan, gençlik ve öğrenci dostu Kayseri'mizde 5 bin kişilik KYK marifetiyle yurtların yapılıyor olması bizleri sevindiriyor, keyiflendiriyor."

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da kampüs içerisinde iki alanı KYK'ya tahsis ettiklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Büyükkılıç, yurt inşaatını inceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement