"5. Çaltılı Bakla ve Bahar Şenliği" - Son Dakika
Yerel

"5. Çaltılı Bakla ve Bahar Şenliği"

Tavşanlı ilçesine bağlı Çaltılı köyünde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Bakla ve Bahar Şenliği"nde çeşitli etkinlikler yapıldı.

23.05.2011 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı ilçesine bağlı Çaltılı köyünde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Bakla ve Bahar Şenliği"nde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Köyün tanıtımı ve bakla yetiştiriciliğinin özendirilmesi amacıyla yapılan şenliğe, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Nejat Tülek, Balıköy belde Belediye Başkanı Muhsin Berksoy, Kütahya Yörük- Türkmen Federasyonu Başkanı Nihat Kula, çeşitli partilerin milletvekili adayları, çevre ilçe, belde ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Trap atış yarışmasında Ahmet Demirat, 50 metre atış yarışmasında Veli Oruç birinci oldu.

En iyi bakla yetiştiricisi yarışmasında birinciliği elde eden Nebahat Kaptan'a 50 lira değerinde akaryakıt çeki hediye edildi. Bakla Ağası ise EET Madencilik yetkililerinden Serhat Yenerer oldu.

Tavşanlı Mehmet Tarhan İlköğretim Okulu ve Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi halk oyunu ekiplerinin gösterilerine yer verilen şenlikte, Türk Halk Müziği sanatçıları Makbule Kaya, Emel Örgün, Pınar Kömürcüoğlu ve Menteşeli Yunus tarafından konser verildi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '5. Çaltılı Bakla ve Bahar Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement