5. Cami Yapı Ekipmanları Fuarı Başladı - Son Dakika
Güncel

5. Cami Yapı Ekipmanları Fuarı Başladı

5. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.

12.04.2018 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.

Fuarda, geleneksel ve teknolojik yapılı minber, mihrap, kürsü, alem, ahşap kapı, elektronik mahya, ses sistemleri, avize, vitray, halı, temizlik malzemeleri gibi ürünler yer alıyor.

Fuarın açılışına katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bütün mescit ve camilerin temiz ve estetik olması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda camilerin daha güzel hale geldiğini belirten Destici, şunları kaydetti:

"Ben Ankara'da yaşıyorum. Son yıllarda gözümüzle gördüğümüzde hepimizi memnun edecek yapılar ortaya çıkmaya başladı. Emeği olanlara şükranlarımı sunuyorum. Hem sektörümüz önemli bir gelişme kaydetti hem de Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu anlamda büyük çabası var. Tabii ki devletimizin de desteği var. Türkiye dışında Balkanlar ve diğer bölgelerde son yıllarda özellikle ecdattan kalan tarihi camilerimizin onarılması ve daha kullanışlı hale getirilmesi ve yeni camilerin yapılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bir cami cemaati olarak camilerimizin daha kaliteli, daha estetik hale gelmesi için çalışan sektör temsilcilerine de teşekkür ediyorum."

Proaktif Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin, sadece ibadethanelerin değil tarihin, edebiyatın, örf ve adetlerin cami ile iç içe olduğunu söyledi.

Cami yapı sektörünün son yıllarda ciddi cirolara ulaştığını ifade eden Şahin, "2018 yılında cironun 485 milyon dolara ulaşmasını öngörüyoruz. Dileğimiz bu ciroların hak ettiği şekilde değerlendirilmesidir. Fuarımızın amacı camilerimizin daha modern, kaliteli ve daha sağlıklı ürünlerle donatılması için standartları belli olan firmalardan daha kaliteli hizmet almalarını sağlamak." diye konuştu.

Açılış törenine, Diyanet İşleri Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, bazı müftüler, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Cami Yapı Ekipmanları Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement