5. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması - Son Dakika
Güncel

5. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması

Okçular Vakfı, Malazgirt ilçesinde düzenlenecek "5. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması" öncesi tanıtım toplantısı düzenledi.

22.05.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okçular Vakfı, Malazgirt ilçesinde düzenlenecek "5. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması" öncesi tanıtım toplantısı düzenledi.

Okçular Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Avni Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malazgirt 1071 Anıtı'nda incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Önder, 25-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 5. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'nın tanıtım toplantısını yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bosna'dan İstanbul'a, İstanbul'dan, Hakkari'ye ve İstanbul'dan Malazgirt'te uzanan bir dostluk köprüsünü ve sporun birleştirici özelliğini taşımayı hedefliyoruz. Fetih kültürünün, bir fetih medeniyetine dönüştüğü coğrafyayı da derinden anlamak ve anlatmanın amacındayız. Fetih kültürü söylendiğinde medeniyetimizin yetiştirdiği en büyük liderlerden ilk akıllara gelen kuşkusuz Kudüs'ün fatihi Selahaddin Eyyubi, Anadolu'nun fatihi Alparslan, İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'dır. Tarihe yön vermiş bu liderlerin en önemli özelliklerinden biri de şüphesiz fethettikleri topraklara huzur ve barışı getirmeleridir. Okçuluk sporuyla bizde bunu amaçlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement