Evlenmek istediği kızın ailesi izin vermeyince katliam yapan caniye 5 kez müebbet hapis! - Son Dakika
3.Sayfa

Evlenmek istediği kızın ailesi izin vermeyince katliam yapan caniye 5 kez müebbet hapis!

Sivas'ta geçen yıl 3'ü evlenmek istediği kızın ailesinden 5 kişiyi öldüren sanık, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere toplam 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezalarda iyi hal indirimi uygulamadı.

10.06.2019 12:15  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, evlenmelerine izin vermedikleri gerekçesiyle sevdiği kızın ailesinden 3 kişi ile olaydan sonra girdiği bakkalda 2 kişiyi av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Fırat Yurdakul, 3'ü ağırlaştırılmış olmak üzere toplam 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezalarda iyi hal indirimi uygulamadı.

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy'de çobanlık yapan Fırat Yurdakul (28), Pınar Ezgi Esen ile evlenmek istedi. Ancak genç kızın ailesi bu evliliğe karşı çıktı. Fırat Yurdakul, 21 Mart günü, genç kızın babası Tarık Esen (50), dedesi İbrahim Esen (74) ve babaannesi Cennet Esen (72) ile köy bakkalı Celal Koral (68) ve oğlu Taylan Koral'ı (33) av tüfeği ile vurarak, öldürdü. Cinayetlerin ardından Celal Koral'dın otomobilini alıp kaçan, Yurdakul, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yurdakul hakkında öldürdüğü her kişi için birer kez olmak üzere toplam 5 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Evlenmek istediği kızın ailesi izin vermeyince katliam yapan caniye 5 kez müebbet hapis!

Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ocak ayında görülmeye başlanan davada karar verildi. Karar duruşmasına Esen ve Koral Aileleri'nin avukatları ile sanık Fırat Yurdakul'un avukatı katıldı. Tutuklu bulunduğu Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla duruşmada hazır bulundurulan Fırat Yurdakul, son sözünde pişman olduğunu ve öldürme kastı bulunmadığını söyledi.

Mahkeme, Fırat Yurdakul'u Tarık Esen'i 'tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, İbrahim ve Cennet Esen'i de 'suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, Celal Koral ile oğlu Taylan Koral'ı ise 'kasten öldürmek' suçundan 2 kez müebbet olmak üzere toplam 3'ü ağırlaştırılmış olmak üzere 5 kez müebbet cezasına çarptırdı.

Ayrıca 'nitelikli hırsızlık' suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Yurdakul'a verilen cezalarda iyi hal indirimi uygulamadı.

'BENİ VURMASIN DİYE ATEŞ ETTİM' DEMİŞTİ

Fırat Yurdakul, olaydan sonra hakim huzurunda verdiği ilk ifadesinde sevdiği kızla evlenmelerine izin vermedikleri için cinayetleri işlediğini itiraf ederek, şunları söylemişti:

"Olaydan birkaç gün önce Pınar'ı aradım. Babası Tarık'la konuşmasını, evlenmemiz için ikna etmesini söyledim. İkna olmazsa, 'kaçıp, gidelim' dedim. Pınar kaçmak istemedi. Ertesi gün babasını aradım. Telefonda beni tehdit etti, astı, kesti. 'Buraya gelirsen seni öldürürüm' dedi. Beni öldüreceklerini söylüyorlardı. Kendimi korumak için yanıma tüfek almıştım. Olay günü, akşam saatlerinde evlerinin önünden geçiyordum. Evden yüksek sesler geliyordu. Balkona çıkarak, dinledim. Beni dövmeyi, öldürmeyi sonra da bahçeye gömmeyi planlıyorlardı. O sırada Tarık'ın annesi balkona çıktı, beni gördü. 'Namussuz burada bizi mi dinliyorsun?' diyerek, beni iteledi. Seslere Tarık çıktı. O sırada elimdeki tüfek, Tarık'a doğru ateş aldı. Annesi üzerime atlayınca tüfek bir kez daha ateş aldı. Babasının evde yorganların altında bir şeyler aradığını görünce, arkamdan vurmasın diye ona da ateş ettim. Tetiğe nasıl bastığımı hatırlamıyorum." Olaydan sonra Celal Koral'un bakkalına gidip, sigara ve alkollü içecek istediğini belirten Yurdakul, "Bana 'önce eski borçlarını ver' diyerek, küfretmesi üzerine önce bakkalı ardından sesleri duyup gelen oğlu Taylan'ı öldürdüm" demişti.

Evlenmek istediği kızın ailesi izin vermeyince katliam yapan caniye 5 kez müebbet hapis!
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Evlenmek istediği kızın ailesi izin vermeyince katliam yapan caniye 5 kez müebbet hapis! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • 33: BUNA KIZMI VERİLİR 12 0 Yanıtla
  • candost: buna hayvan diyecem ama hayvanlara ayıp olur.. mahkeme verdiği ifadeyse tam bir pişkinlik.. senini gibi yaratığa iyiki aile kızını vermemiş. 7 0 Yanıtla
  • Alfi Solomon: Fırat mahalleden arkadaşımız. Kızı çok seviyordu niye böyle bir şey anlamak inanmak zor geliyor çünkü öyle cani felan degil bu çocuk. Çok oturduk beraber yedik içtik uyuşturucu kullanırdı ama bu onun böyle canilik yapacagına bir sebeb degildi ne diyim Allah kurtarsın. 3 3 Yanıtla Gürdal: Sende onungibisin 5kisi öldürmüs 0 1
  • adalet: asın gitsin haramdır cezaevinde kalması 4 0 Yanıtla
  • O: İçerde de istediğini vermeyene sikarsin sikiyorsa 3 0 Yanıtla
  • pol-e-mik: anlattığı hikaye çizgi film de bile yaşanmaz aylardır içerde aklına bu senaryo mu gelmiş bundaki beyni kuşa taksan denize dalar. 3 0 Yanıtla
  • Javic: Allah belanı versin.5 insan a kıydın.Allah da seni süründürür inşallah.inim inim inle de aglayanin olmasin. 3 0 Yanıtla
  • İSİMSİZ...!: idammmmmmmmmmmmmmmm idammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm affffffff veya ceza indirimi istemiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 2 0 Yanıtla .: Af gelsin mutlaka hemde Af gelsin sonuçta suçsuz yere yatan çok insan var 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.


Advertisement