5. Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri Fuarı - Son Dakika
Güncel

5. Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri Fuarı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin, gençlerin ortaya koyacağı projelerle savunma sanayisinde belirli konularda en iyi ülke haline geleceğini belirterek, "İnanın, insan yapısıysa siz daha iyisini yaparsınız, yapacaksınız." dedi.

10.06.2019 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin, gençlerin ortaya koyacağı projelerle savunma sanayisinde belirli konularda en iyi ülke haline geleceğini belirterek, "İnanın, insan yapısıysa siz daha iyisini yaparsınız, yapacaksınız." dedi.

Demir, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 5. Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri Fuarı etkinliğine katıldı.

İsmail Demir, burada yaptığı konuşmada, gençlerle ilgili önemli umutları olduğunu, istikbal konusunda gençlere güvendiklerini söyledi.

Ortaya konulan projelerle parlak fikirleri, gençlere bağlanan umudu göreceklerini dile getiren Demir, projelerin birkaç adım sonra çok güzel neticeler vereceğini ifade etti.

"Biz aslında yapabiliriz" yaklaşımını sürekli vurguladığını belirten Demir, "Buna içtenlikle inanıyorum. Sizler de bu projeleri yaptıkça buna içten inanacaksınız. Gerçekten, insan yapısıysa biz daha iyisini yaparız. Hiçbir şeyimiz eksik değil. Büyükler olarak tek kusurumuz şu olur: Eğer siz enerji, fikir doluysanız, bunun önünü açamıyorsak o zaman bize yazıklar olsun. Önünüzü açmak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Hepinize teker teker erişemeyebiliriz, sizler bizlere erişmeye çalışın. Sesinizi duymak istiyoruz." diye konuştu.

Demir, Vizyoner Genç Programı ile proje yapmak isteyen gençlerle ilgilendiklerini, projeleri himayelerine almak istediklerini vurguladı.

Gençlere güvendiklerini ama bunun sözde kalmadığını göstermek istediklerini belirten Demir, etkinliğin de bu anlamda önemli olduğunu kaydetti.

Öğrencilere seslenen Demir, "İnanın, insan yapısıysa siz daha iyisini yaparsınız, yapacaksınız. Milli Muharip Uçağımız, hava savunma sistemlerimiz, uydu fırlatma sistemlerimiz, uydularımız, deniz altı ve üstü sistemlerimiz, insansız sistemlerimiz, akıllı, otonom bütün ürünlerde dünyada belirli konularda en iyi olmuş ülke sizlerin omuzlarında yükselecek." ifadelerini kullandı.

Demir, konuşmasının ardından öğrenci projelerinin yer aldığı sergiyi gezip ortaya konulan ürün ve çözümlere ilişkin bilgi aldı.

5. Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri Fuarı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement