5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açıldı - Son Dakika
Ekonomi

5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açıldı

5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açıldı

TÜYAP tarafından düzenlenen "Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" kapılarını ziyaretçilere açtı.

25.09.2019 18:51  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜYAP tarafından düzenlenen "Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" kapılarını ziyaretçilere açtı.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve KOSGEB'in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan "5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" törenle açıldı. TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun'un Türkiye'deki pek çok sektörün arz ve talebinin buluştuğu stratejik bir platform haline geldiğini belirterek, "Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin tek fuar merkezi olma hüviyetinin yanı sıra ülkemizin de önde gelen organizasyonlarına ev sahipliği yapan bir şehir haline geldi. Bugün dünyanın dört bir tarafından ziyaretçilerle ülkemizin dört bir tarafından birbirinden değerli firmalarımızı temsilcileri ile arz ve talebi Samsun'da buluşturuyoruz. Tarım sektörünün içindeki pek çok yeniliği de tek çatı altında buluşturan bir organizasyon hüviyetini fuarımız taşıyor. Fuarımızda yalnızca ticari işbirlikleri olmayacak, bunun dışında da tarım sektörümüzü doğrudan ilgilendiren pek çok konuda seminerler, sempozyumlar, panellere de ev sahipliği yapacağız. Fuarımız her geçen gün nitelik bakımından büyüyor, nicelik bakımından da birçok iş anlaşmasına ve iş bağlantısına ev sahipliği yapma imkanı da ortaya koyuyor. Fuara yurt dışından gelen ziyaretçilerimizi aynı zamanda Samsun'un, Karadeniz'in pek çok güzelliğine de yakından şahitlik edip bir nevi gönüllü turizm elçileri olarakta ülkelerine yolcu ediyoruz. Bu yıl Cezayir, Irak, Lübnan, Umman ve Sudan'dan misafirlerimiz var. Önümüzdeki yıl sayıyı ve ülke çeşitliliğini de artırma hedefi içindeyiz" dedi.

"Çok güçlü ve kuvvetli bir fuar dönemi geçiriyoruz"

TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş ise, kapılarını ziyaretçilere açtıklarını ifade ederek, "5.'sini düzenlediğimiz fuarımız hayırlı olsun. Bu yıl fuarımızın popülasyonu, ürün çeşitliliği geçmiş yıllara oranla daha da fazla oldu. Çok güçlü ve kuvvetli bir fuar dönemi geçiriyoruz. Burada çiftçilerimizin, tarım insanlarının, tarım, ekim, hasat yaparken bulabileceği tüm mekanizasyonları, tarım aletleri, tohumlama, gübreleme su ve su teknolojiler, sera ve sera teknolojilerini bulabilecek. 5 gün boyunca sabah 10.00 ila akşam 20.00 itibarıyla ziyaretçilerimize kapılarımız açık" diye konuştu.

"Tarım sektörü dünyadaki birçok ülkenin ekonomisine önemli katkıda bulunuyor"

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, tarım sektörünün dünyadaki birçok ülkenin ekonomisine önemli katkısının bulunduğunu kaydederek, "Ülke nüfusunun önemli bir kısmına istihdam sağladığı gibi, sanayi sektörüne girdi sağlar, sanayi ürünleri için talep oluşturur ve tarımsal ürünler ihracı yoluyla toplam ihracata katkıda bulunur. Biz bu kadar stratejik bir sektör için çok önemli, üstelik doğal girdilere sahip bir ülkeyiz. Verimli topraklar, farklı iklimler, doğal su kaynakları kıymetli varlıklarımız. Tarım sektöründe dünya liderliğine oynayabilecek neredeyse tüm argümanlara sahibiz. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de Avrupa İşletmeler Ağı Projemiz kapsamında Romanya, Bulgaristan ve Bosna Hersek'ten gelen sektör temsilcileriyle ve yine Lübnan, Irak, Cezayir'den gelen heyetlerle ikili iş görüşmeleri organize ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Sulama alanında çok ciddi mesafe katedildi"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise tarımsal üretimde Samsun'un Türkiye'de 20. sıralarda olduğunu belirterek, "Samsun gelecekte Türkiye'de ilk 5'e girmek zorunda. Samsun'da 4 tane büyük ovamız var. Çarşamba, Bafra, Terme ve Vezirköprü. Türkiye'nin en kaliteli toprağı Vezirköprü ovamızda. Sulama alanında çok ciddi mesafe kat edildi. Tarıma dayalı sanayide de çok ciddi bir gelişmenin arifesindeyiz. Büyükşehir olarak da gelecek projeksiyonumuzda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gereği olan büyükşehir belediyeciliğini inşallah şu anda yasal düzenlemelere de ihtiyaç duymadan Türkiye'de gerçekleştirme sorumluluğu olan da belediyeyiz ve bütün projeleri yapılanmamızı buna göre yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜYAP Fuarcılık, fuarları ülke çapında ve uluslararası alana taşıma konusunda çalışma yapıyor"

Samsun'un tarım kenti olduğunu vurgu yapan Samsun Valisi Osman Kaymak da şunları kaydetti:

"Her alanda iddialıyız. Tarımda, sanayide, turizmde potansiyeli yüksek bir iliz. Bu fuar şehrimize değer katıyor. Şehirde ortak aklı ve paydayı oluşturabilirsek çözemeyeceğimiz sorun yok. Bu fuar bunun güzel örneklerinden bir tanesi. Bütün kurumlar bir araya gelmiş önemli hizmetleri şehrimize kazandırmış. TÜYAP Fuarcılık, fuarları ülke çapında ve uluslararası alana taşıma konusunda çalışma yapıyor. Fuarlar üretici ve tüketicinin sektörün bir araya geldiği, buluştuğu, sorunların tartışıldığı önemli buluşma noktaları. Tarım fuarımız hem bölgemize hem ülkemize büyük katkı yapacak. Geçen yıl 50 bine yakın insan ziyaret etti inşallah bu yıl daha fazla olmasını bekliyoruz. Özellikle Samsun çiftçisinin mutlaka bu fuarı görmesini istiyoruz."

Fuarda ayrıca iş adamı Eren Günhan Ulusoy, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Bayram Ay, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından protokol üyelerince açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ise fuar alanı gezildi. Programa ayrıca OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, ilçe kaymakamları, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, STK temsilcileri katıldı. Girişin ücretsiz olduğu 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 26-28 Eylül tarihleri arasında 10.00-20.00 saatleri arasında, 29 Eylül 2019 günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düşüş gösterdi. 2024 yılı Mart ayında 508 konut satılırken, geçen yıl bu rakam 604 olarak kaydedilmişti.

  • Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor
    15:54 Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor

    Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerin ithal edilen sığırların sağlık durumunu, bakım şartlarını ve belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, işletmelerin gerekli hijyen ve sağlık standartlarına uyup uymadığını, hayvanların sağlık durumlarını ve gerekli veteriner sağlık raporlarını detaylı bir şekilde inceliyor. Denetimlerde, hem sığır ithalatının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak hem de tüketicilerin sağlığını korumak için büyük önem taşıdığının vurgulanırken, vatandaşların da bu tür denetimlerde gördükleri herhangi bir olumsuz durumu müdürlüğe bildirmesi çağrısında bulunuldu.

  • Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi
    15:44 Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarımın geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya, alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticiler katıldı.

  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinde network önemli bir faktör
    15:40 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinde network önemli bir faktör

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son 15 senede tüm girişimciler içinde kadınların oranının 2 katına çıktığını, yüzde 6'dan yüzde 12'ye yükseldiğini belirterek, "Şimdi bu oranı daha da yukarılara taşımayı hedefledik.

  • Özgür Özel:
    15:36 Özgür Özel: "vize Serbestisinin Önündeki Üç Engeli Aşmak, CHP İktidarında 15 Günlük İştir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Vize serbestisinin önündeki üç engeli aşmak, CHP iktidarında 15 günlük iştir. Veya CHP gibi düşünenlerle birlikte 15 günlük iştir Meclis'te bu işleri halletmek. Ama temel hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu, bu yoldaki yürüyüşün her adımının biraz daha demokratik bir Türkiye yaratacağını, hukukun üstünlüğü arayışının Türkiye'nin bugünkü ekonomik sıkıntıları aşma noktasında hukuk güvencesi açısından yabancı yatırımcı çekmek, Türk şirketlerine yabancı ortaklar bulmak, Türkiye'de mal ve can güvenliği noktasında bir hukuk güvencesi ve hukuki öngörülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ne kadar kıymetli olduğunu böyle kıymetli bir topluluğa hatırlatmama dahi gerek yok" dedi.

  • Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'a Ankara Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verildi
    15:33 Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'a Ankara Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verildi

    Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde düzenlenen fahri doktora töreninde Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'a akademik nişan ve fahri doktora belgesi takdim edildi. Hassan, Türkiye ile Tanzanya arasındaki gelişen ekonomik ilişkileri vurgulayarak, Türk Hava Yolları ile Tanzanya Hava Yolları arasında turizm endüstrisine olanak sağlayacak bir anlaşma imzalanacağını duyurdu.

  • Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı
    15:30 Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı

    Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte 2024 yılı ilkbahar arı bakımları ile birlikte bal üretim sezonunun başladığını açıkladı. Hakkari'deki bal üreticileri ise bu yıl daha fazla bal beklediklerini ve bölgede yaklaşık bin 500 tonun üzerinde bal elde edildiğini belirtti.

  • Lapseki'de süpermarketlerde fiyat ve son tüketim tarihi denetimi yapıldı
    15:29 Lapseki'de süpermarketlerde fiyat ve son tüketim tarihi denetimi yapıldı

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Belediye Zabıta ekipleri tarafından süpermarket, zincir marketlerde raf ve kasa fiyatı kontrolü ile son tüketim tarihi denetimleri yapıldı.

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Merkez Bankası rezervlerinde artış
    15:18 Merkez Bankası rezervlerinde artış

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri, 5 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 745 milyon dolar artışla 126 milyar 871 milyon dolara yükseldi.

  • TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız
    15:17 TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

    TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "T10F'nin sonrasının da çalışmalarını yapıyoruz, yani hep söylediğimiz B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X'i de göstermeye hazır hale gelebiliriz" dedi. B segmentindeki T8X'in Togg'un en ucuz modeli olması bekleniyor.


Advertisement