5. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

5. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 5. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu başladı.

06.12.2017 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 5. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversite'sinin (ADÜ) organizasyonuyla bir otelde düzenlenen sempozyumda konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, çevrede çok büyük bir düzen ve dengenin olduğunu söyledi.

Sempozyumu çok değerli ve anlamlı olacağını aktaran Aksoy, insanların çevreyi, hava, su ve orman gibi temel unsurlar olarak bildiğini fakat çevrenin bundan çok daha geniş ve ayrıntılı olduğunu ifade etti.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da belediye olarak çevreye duyarlı bir toplum yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu ise Türkiye'nin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin korunması ve doğal kaynakların sürdürülmesi için birçok çalışma yürüttüklerine işaret etti.

Türkiye'nin farklı illerinde deniz kaplumbağaları rehabilitasyon merkezlerinin kurulduğunu vurgulayan Gençoğlu, sempozyum süresince deniz kaplumbağalarını konuşacaklarını belirtti.

Gençoğlu, 2010 yılından 2017 yılına kadar uydu cihazları takılan deniz kaplumbağalarının, nerede beslendikleri ve nerede kışladıkları bilgilerini elde ettiklerini bildirerek, "Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile her yıl deniz kaplumbağaları koruma ve izleme projeleri yürütülmektedir. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğümüzün sınırları içerisinde, Ekincik, Dalyan, Dalaman,Sarı germe, Fethiye Çalış kıyıları önemli deniz kaplumbağalarının yuvalanma alanlarıdır." dedi.

Farklı ülkelerden akademisyenlerin katıldığı sempozyum, 8 Aralık'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement