5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması Sona Erdi

5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması Sona Erdi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması sona erdi.

01.06.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması sona erdi. 5 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 50 farklı bilim sanat merkezinden 380 öğrenci ve öğretmenin katıldığı 5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması'nda 5 farklı kategoride dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Oktay Kılıç, "Kendi robotumuzu yapalım diyerek yola çıktık. Öğretmen arkadaşlarımıza beraber toplantı yaparak, bunu yerel hale nasıl getirebiliriz, neler yapılabilir diye düşündük. Şu an robotlarda kullandığımız bütün malzemeler ithal malzemelerdir. Bize ait neler yapabiliriz diye tek tek oturup düşündük. Bizim iddiamız, inşallah en kısa zamanda özellikle TÜBİTAK destekli hem yazılım anlamında hem de mekanik anlamda çalışmamız olacak" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, " Türkiye'nin bu tür proje ve yarışmalara ihtiyacı var. Bu sayede geleceğin mimarı genç beyinlerin ortaya çıkacaktır. Düzenlediğimiz yarışmada, Türkiye'nin farklı illerinden özel yetenekli öğrencilerin yarışıyor. Yarışmanın kaybedeni yok. Aslında tüm çocuklarımız ve dolayısıyla ülkemiz kazandı. Çünkü bu tür çalışmalar ülke geleceği açısından önem arz ediyor. Bizim teknolojik gelişmeleri yakından takip etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement