5. Uluslararası Altın Çınar Ödülleri Töreni - Son Dakika
Yerel

5. Uluslararası Altın Çınar Ödülleri Töreni

Kocaeli'de Haber 262 yerel internet haber sitesinin işbirliğiyle düzenlenen "5. Uluslararası Altın Çınar Onur Ödülleri" törenle sahiplerine verildi.

17.05.2011 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de Haber 262 yerel internet haber sitesinin işbirliğiyle düzenlenen "5. Uluslararası Altın Çınar Onur Ödülleri" törenle sahiplerine verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska Altın Çınar Kültür Ödülü'ne değer görüldü.

Leyla Atakan Kültür Merkezi'ndeki törende, Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, törene katılamayan Günay'ın ödülünü Kocaeli Valisi Ercan Topaca'dan aldı.

Genç, ödülü almasının ardından yaptığı açıklamada, yapılan çalışmaların ve hizmetlerin taçlandırılmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Bu ödülleri marifet iltifata tabidir, sözüyle birlikte değerlendirdiğimizde bu tür organizasyonların önemli bir kültür hizmeti olduğunu ve 'ahde vefa" örneği olduğunun altını çizmek gerekir. Ülkemizin değerli şahsiyetlerinin yaşamları boyunca yaptıkları çalışmaların bu tür ödüllerle taçlandırılması gerçekten çok önemlidir" diye konuştu.

Daha sonra Vali Topaca, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska'ya Altın Çınar Kültür Ödülü'nü verdi.

Konuk Bakan Milevska da, Türkiye'de ve Kocaeli'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu, Kocaeli halkının sıcak ilgisinden memnun kaldığını söyledi. Türk halkı ve Türk hükümetinin Makedonya'ya her zaman sağduyulu olduğunu ifade eden Milevska, iki ülke arasındaki sıcak ilişkinin sürmesini diledi.

Yaşam Boyu Onur Ödülü alan Esin Afşar'a da ödülünü Müsteşar Yardımcısı Genç verdi. Afşar, "Sarışın bir kurda benziyordu. ve mavi gözleri çakmak çakmaktı" ile "Odam kireç tutmuyor" adlı şarkıları söyledi.

Kent Kültürüne Katkı Ödülü'ne Kocaeli Kitap Fuarı ile değer görülen Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ödülünü de Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gazeteci Zümrüt Sevinç'ten aldı.

Karaosmanoğlu, ödülü aldıktan sonra, çok kitap okumak gerektiğini söyleyerek

"Bu konuda seferberlik ilan etmeliyiz" dedi.

"5. Altın Çınar Onur Ödülleri"ne layık görülenler şöyle:

"Dostluk ve Barış Ödülü: Esma Recepova

Edebiyat Başarı Ödülü: Ahmet Ümit

Sinema Onur Ödülü: Perran Kutman

Altın Çınar Sanat Ödülü: Serra Yılmaz

Özel Ödül: İnan Kıraç Pera Müzesi (Suna ve İnan Kıraç Vakfı)

Yaşam Boyu Onur Ödülü: Ayla Algan

Moda Başarı Ödülü: Vural Gökçaylı

En Başarılı Gazeteci TV Programcısı: Balçiçek İlter

En Başarılı TV Oyuncusu Ödülü: Tolga Sayışman

Altın Çınar Onur Ödülü: Erkan Özerman

Müzik Onur Ödülü: Mehveş Emeç"

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5. Uluslararası Altın Çınar Ödülleri Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement