5. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

5. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali" Sona Erdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle ve "göç" temasıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest 2015) sona erdi.

29.10.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle ve "göç" temasıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest 2015) sona erdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merinos Parkı'ndaki Gölpark Tesisleri'nde gerçekleştirilen kapanış törenine, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Festival Küratörü Kamil Fırat, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Festival Danışmanı Hasan Şenyüksel, Festival Koordinatörü Murat Başlar, BUFSAD Başkanı İlhan Özer ile festivalin düzenlenmesinde emeği geçen gönüllüler katıldı.

Keskin, törende yaptığı konuşmada, Bursa Uluslararası Festivali'ni bir kez daha başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Festivalin Bursa'ya değer kattığını vurgulayan Keskin, şunları kaydetti:

"Bursa FotoFest, Bursa ile özdeşleşen bir festival haline geldi. Açılışta da denildiği gibi Bursa FotoFest, marka olma yolunda da hızla ilerliyor. Bu işin sürdürülmesinin önemini biliyoruz. Bu yüzden şehrin dinamiklerinin de festivale katılmasıyla uzun soluklu olacağına inanıyorum. Festivale başından beri katkı sunan BUFSAD'a teşekkür ediyorum. Bu işin koordinasyonunu yürütme konusunda BKK yetkinliğe ulaştı. Geçtiğimiz senelerde küratörlük yapan ve bu sene de danışmanlık görevini üstlenen Hasan Şenyüksel'e ayrıca teşekkür ediyorum. Bu sene küratörlük konusunda Kamil Fırat'ın seçilmesinin ne kadar isabetli olduğunu da gördük. Gönüllülük esasıyla çalışan Murat Başlar'a, belediye ayağını yürüten Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku'ya, BKK personeline ve tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Gönüllülük ruhunun gelecek senelerde de devam etmesini umuyorum."

Fırat ise kent dinamiklerinin festivale müdahil olması gerektiğine değinerek, "Bursa'da başarıyı getiren sinerji var. Katkı sunan tüm gönüllü katılımcılara teşekkür ederim. Konuyu ilk ortaya attığımızda düşündüğümüz birçok şeyi yaptık" ifadelerini kullandı.

Özer de önceki festivallerde olduğu gibi bu sene de tüm katılımcıların değerlendirme yapacağını, bunların gelecek festivaller için yol gösterici olacağını aktardı.

Törende, festivale destek veren gönüllülere teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement