50 Yıldır Zeytin ve Zeytinyağı Üretiyor - Son Dakika
Güncel

50 Yıldır Zeytin ve Zeytinyağı Üretiyor

50 Yıldır Zeytin ve Zeytinyağı Üretiyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde 70 yaşındaki Necati Genç, tam 50 yıldır kendi ürettiği zeytin ve zeytinyağını satarak geçimini sağlıyor.

03.01.2018 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde 70 yaşındaki Necati Genç, tam 50 yıldır kendi ürettiği zeytin ve zeytinyağını satarak geçimini sağlıyor.

Zeytin üretip satmanın kendisi için yaşam biçimi olduğunu belirten Genç, "Şaphane ve Simav'ın köylerinden sadece beni bekleyen, kendi ürettiğim zeytini ve zeytinyağını kullanan özel müşterilerim var. Akhisar'da 2 bin adet zeytin ağacım var. Zeytini de, zeytinyağını da kendim üretirim. En uygun fiyattan satarım. Bu benim mesleğim .Babamla beraber küçük yaşlarda başladım bu işe. Daha sonra Simav ve Şaphane bölgesine Akhisar'da ürettiğim ürünleri satmaya başladım. Çok eskiden babamla birlikte at'lara yükleyip buralara yeşil zeytin satmaya gelirdik. Sonra araçlar bollaşınca araçla gelip gitmeye başladım. Babam vefat etse de ben onun müşterilerini mahrum etmedim. O gün bugündür yarım asırdır her hafta 2 kez bu bölgenin köylerine zeytin yağı ve zeytin satıyorum" dedi.

Necati Genç, "4 evladımı bu meslek sayesinde büyüttüm, okuttum ve evlendirdim. Ama bu meslek bende hastalık oldu. Hala kendi zeytinimi kendim toplar gelir buralara satarım. Gücüm yettikçe bırakmayı düşünmüyorum. Emekli olsam da çalışmanın ibadet olduğunu bilirim. Atamızdan ne gördüysek bizde onu yaşatmaya çalışıyoruz. Yarım asırdır her gelişimde ayrı bir gülümseme ile beni karşılayan Şaphane ve Simav halkına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 50 Yıldır Zeytin ve Zeytinyağı Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement