500 Gönüllüyle Van Gölü Sahilinde 5 Ton Çöp Toplandı - Son Dakika
Güncel

500 Gönüllüyle Van Gölü Sahilinde 5 Ton Çöp Toplandı

500 Gönüllüyle Van Gölü Sahilinde 5 Ton Çöp Toplandı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) AB Bilgi Merkezi tarafından AB İklim Eylem Haftası etkinlikleri kapsamında Van Gölü sahilinde çevre temizliği yapıldı.

01.10.2018 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) AB Bilgi Merkezi tarafından AB İklim Eylem Haftası etkinlikleri kapsamında Van Gölü sahilinde çevre temizliği yapıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından AB İklim Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında 500 gönüllünün katılımıyla, Van Gölü koylarında temizlik yapıldı. Gevaş'ın Göründü Mahallesi sahillerinde başlayan temizliği Altınsaç koyunda sona erdiren katılımcılar, daha sonra Van Gölü'nün saklı güzelliklerini yaptıkları doğa yürüyüşü ile görme şansı yakaladı.

"Bizim gezegenimiz, bizim geleceğimiz" sloganı ile Van Gölü sahil temizliğine katılan gönüllüler, Van Gölü koylarında yaklaşık 5 ton çöp topladı. Gevaş Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekiplerinin de destek vermesi ile sahilden toplanan çöpler, belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Van TSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, AB Bilgi Merkezi olarak kamuoyunda farkındalık oluşturan etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Çağrımız üzerine tamamı gönüllülerden oluşan insanların bir araya geldiği bir etkinlik oldu. Van Gölü gibi bir dünya değeri kirletiliyor. Biz temizledik, ama asıl amaç kirletmemek olmalıdır. Üç farklı koyda yaklaşık 5 ton çöp topladık. Van Gölü, dünyanın damında bir göl. 1700 rakımda bu gölün turizme açılması lazım. İnsanların Van Gölü'nün güzelliklerini görmesi lazım. Bundan dolayı bu koyları da tanıtmak gerekir. Buradaki bütün gönüllü insanlar hem Van Gölü'nün cennet koylarını gördüler hem de çevre duyarlılığına dikkat çektiler" dedi.

Van TSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş da, Van AB Bilgi Merkezinin farkındalık oluşturan etkinliklerinin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Bugün burada tamamı gönüllülerden oluşan insanlar, çevre temizliğine dikkat çekmek için sahillerimizi temizledi. Bununla birlikte bir dünya değeri olan Van Gölü'nün güzelliklerini de görme şansları oldu. Farklı illerden ilk kez Van Gölü'nün bu koylarına gelen insanlar, bugün buraları görme fırsatı buldu. Van'ın tanıtımına da katkı sunmuş oluyoruz. Van Gölü'nü insanlara tanıtmalıyız. Tanıtırsak, Van Gölü'nün muhteşem koylarından insanların haberi olacak. Daha çok tanıtım, ilimiz adına daha çok turist demektir" diye konuştu.

Van TSO Avrupa Birliği Bilgi Merkezince AB İklim Haftası dolayısıyla düzenlenen programa; Van Gölü Aktivistleri, Patika Doğa Sporları Kulubü, Van AHBAP Gönüllüleri, Van Çevre Derneği üyeleri de katılım sağladı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 500 Gönüllüyle Van Gölü Sahilinde 5 Ton Çöp Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta meydana gelen depremde can kaybı yok
    21:09 Tokat ve Yozgat'ta meydana gelen depremde can kaybı yok

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezlerine toplam 231 ihbar geldiğini, ancak can kaybı bulunmadığını açıkladı. Tokat'ta 2 ev, 5 ahır ve 2 minarenin hasar aldığı, Yozgat'ta ise iki katlı bir evin yıkıldığı ve 8 köyde küçük çaplı hasarların meydana geldiği bildirildi.

  • App Store'da Yeni Nesil Nintendo Emülatörü
    21:09 App Store'da Yeni Nesil Nintendo Emülatörü

    App Store mağazasına giriş yapan yeni nesil bir Nintendo emülatörü, oyunseverlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Delta Emulator, kullanıcılarına iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve önümüzdeki günlerde daha da popüler olması bekleniyor. Emülatör, NES, SNES, N64, GBC, GBA ve DS için destek sunuyor ve ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumda. Türkiye'deki retro oyun kültürüne de olumlu bir katkı yapması beklenen emülatör, dokunmatik hissiyat anlamında da yüksek tepki süresiyle öne çıkıyor. Apple'ın retro oyun hamlesi ile başarı yakalayabileceği düşünülüyor.

  • Razer BlackWidow V4 Mini HyperSpeed: Kablosuz ve kompakt klavye
    21:09 Razer BlackWidow V4 Mini HyperSpeed: Kablosuz ve kompakt klavye

    Razer, BlackWidow V4 Mini HyperSpeed adlı kablosuz klavyesini tanıttı. Rekabetçi oyunlarda performansı artıran klavye, kullanım ömrünü yükseltiyor ve kolay bakım imkanı sunuyor. Küçük boyutuyla taşınabilirlik sağlayan ürün, 80 milyon basma sayısına dayanıklıdır. Tuşlar arası mesafe ve tetik baskısıyla iyi bir kullanım deneyimi sunan klavye, Bluetooth 5.0 ile 200 saate kadar kullanım sağlar. Fiyatı 124 dolar olan ürünün Türkiye'deki satış tarihi henüz belirsizdir.

  • Aydın'da kermeste yemek zehirlenmesi: 32 öğrenci tedavi altına alındı
    21:08 Aydın'da kermeste yemek zehirlenmesi: 32 öğrenci tedavi altına alındı

    Aydın'da Mustafa Kiriş Ortaokulu'ndan 32 öğrenci, kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi
    21:03 İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi

    İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından düzenlenen 'Dünya Havalimanları Ödülleri 2024'te dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi. Ayrıca, 'Dünyanın En İyi Havalimanı Yemek Hizmetleri' ve 'Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı' ödüllerine de layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı, bu başarıyı yatırımlar ve projelerle elde ettiğini belirterek, misafirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

  • Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi
    21:02 Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Amasya'dan 12 AFAD personeli ve 3 araç, Tokat ve Yozgat illerine görevlendirildi. Tokat iline 2 idareci, 5 arama kurtarma teknisyeni ve 2 tam donanımlı araç, Yozgat iline ise 5 arama kurtarma teknisyeni ve 1 tam donanımlı araç sevk edildi. Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden toplamda 12 personel ve 3 araç, depremin etkilediği bu iki ilde görev yapacak.

  • Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti
    21:02 Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti

    Bolu'da Gölcük Tabiat Parkı sınırları içerisinde yapılan bungalovların kiraya verilmesi kararına karşı çıkan Gölcük Platformu üyeleri, Bolu Belediyesi Meclisi'nde protesto eylemi gerçekleştirdi.

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.


Advertisement