500 milyar dolarlık melek yatırımcılar İstanbul'da buluştu - Son Dakika
Ekonomi

500 milyar dolarlık melek yatırımcılar İstanbul'da buluştu

500 milyar dolarlık melek yatırımcılar İstanbul\'da buluştu

Küresel erken aşama yatırım ve sermaye piyasalarının "Davos"u olarak kabul edilen Dünya Melek Yatırım Forumu (World Business Angels Investment Forum-WBAF), 500 milyar dolarlık fonu yöneten melek yatırımcıları İstanbul'da buluşturdu.

17.02.2020 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel erken aşama yatırım ve sermaye piyasalarının "Davos"u olarak kabul edilen Dünya Melek Yatırım Forumu (World Business Angels Investment Forum-WBAF), 500 milyar dolarlık fonu yöneten melek yatırımcıları İstanbul'da buluşturdu.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu WBAF, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ve Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş'ın katılımıyla başladı.

Forum, Swissotel The Bosphorus'ta, 92 ülkeden çok sayıda delegenin katılımıyla yapılıyor.

Özel sektör ve kamu iş birliğinin nasıl daha fazla geliştirilebileceğine odaklanacak etkinlik, 24 ana oturuma ve 132 uluslararası konuşmacıya ev sahipliği yapacak. Yüzlerce melek yatırımcı ve sermaye piyasalarının ana oyuncularının katılacağı forumun ikinci günü Küresel Fon Bulma Sahnesi'nde 42 ülkeden 100 start-up, küresel yatırımcılara sunumlar yapacak.

Bu yılki oturumlara Nelson Mandela'nın torunu Swati Mandela'nın da katılması bekleniyor. Dünyanın ilk unicorn'larından birinin kurucusu olan, eski Singapur Milletvekili Prof. Inderjit Singh de burada bir konuşma yapacak.

Uluslararası 7 anlaşma imzalanacak

Forumda 7 uluslararası anlaşmanın imzalanması beklenirken, 2 yatırımcı toplantısı da düzenlenecek. 92 ülkeden davetli 260 özel yatırımcıya, Malezya Ticaret Bakanı Datuk Darell Leiking ve Arnavutluk Girişimcilik Bakanı Eduard Shalsi özel sunum gerçekleştirecek.

Ayrıca, Macaristan İhracat Tanıtım Ajansı (HEPA), İspanya Yatırım Ajansı (ICEX), Bahrain Ticaret Odası (BCCI), UNIDO, Anadalucia Hükümeti Yatırım Ajansı, Katar Kalkınma Bankası (QDB), Rusya Federasyonu Investoro Yatırım Ajansı, Nasdaq ve Dünya Bankası IFC güçlü delegasyonlarla foruma katılım sağlayacak.

Kraliyet Akademisi Başkanı Princess Dr. Nesrin El Hashemite, Mauritius 6. Devlet Başkanı Prof Ameenah Gurib-Fakim, Malezya Ticaret Bakanı Datuk Darell Leiking, Arnavutluk Girişimcilik Bakanı Eduard Shalsi, Mali Ekonomi Bakanı Safia Boly ve Meksika Dışişleri Bakan Yardımcısı Martha Delgado Peralta'nın konuşma yapacağı etkinliğe, Portekiz ve Tunus'tan eski siyasetçiler de katılacak.

Dünyanın en büyük borsalarından "Nasdaq Sohbeti" gerçekleştirilecek

Ana oturumların yanı sıra "Nasdaq Sohbeti" de forumda yerini alacak. Dünyanın en büyük borsalarından Nasdaq'ın Başkan Yardımcısı Carsten Borring, küçük işletmelerin halka açılmalarında takip edilmesi gereken adımları aktaracak.

Forumun ilk günü merkezi İsviçre'de bulunan WAPPP-Dünya Özel Sektör-Kamu İşbirliği Teşkilatı'nca bir masterclass düzenlenecek. İkinci gün ise Macaristan İhracat Tanıtım Ajansı Başkanı Balazs Hendrich, Toys R US yatırımcısı Paulo Andrez, Nasdaq Başkan Yardımcısı Carsten Borring gibi önemli isimlerin katılacağı, hem girişimcileri hem de yatırımcıları ilgilendiren 6 ayrı workshop gerçekleştirilecek.

Öte yandan, bu akşam Dünya Mükemmellik Ödülleri'nin resepsiyon ve gala yemeği gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 500 milyar dolarlık melek yatırımcılar İstanbul'da buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement