500 Milyonluk Dövmeyi Kim Yaptırdı? - Son Dakika
Ekonomi

500 Milyonluk Dövmeyi Kim Yaptırdı?

500 Milyonluk Dövmeyi Kim Yaptırdı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz cumartesi vergi yüzsüzlerini açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinde yayınlanan listede çok ilginç bir isim var.

29.12.2014 11:37  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanlığı, 30.11.2014 itibariyle vergi borcu 1 milyon TL'yi aşan ve ödemeyen mükelleflerin listesini açıkladı. Gelirler İdaresi'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "1.000.000 TL'yi Aşan Vergi ve Ceza Borcu Bulunan Mükelleflerin Listesi" ile "01.06.2013-31.05.2014 Tarihleri Arasında Kesinleşen ve Toplam Miktarları 1.000.000 TL'yi Aşan Tarhiyatlara İlişkin Liste" Kamuoyunun Bilgisine Sunulmuştur." denildi.

O listenin açıklanmasından sonra Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu 82. sırada bulunan isme dikkat çeken bir yazı yazdı

İşte o yazı;

VERGİ YÜZSÜZLERİ'NİN 82'NCİSİ BAKIN KİM ÇIKTI?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergi yüzsüzlerini herkes tanımalı, bunlar 77 milyona borçlu" diye açıklama yaptı ya, pazar sabahı ilk işim listeye göz atmak oldu. Adamlar 'yüzsüz' olduğu için hiçbirini tanıyamadım. Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı 1 milyon ve üstünde vergi borcu olan 14 bin 247 mükellef arasında 82'nci olan biri dikkatimi çekti.
Devlete olan 88 milyon 448 bin 692 lira vergi borcuyla 'Vergi Yüzsüzleri' listesinin 82'nci sırasında yer alan Kenan Engin'in yaptığı iş...

DÖVMECİ ÇIKTI

'Vergi Yüzsüzleri' listesi İmarbank ve Adabank'ın müflis sahibi Kemal Uzan'ın bile üstünde olan bu adamın yaptığı iş ne biliyor musunuz?
Beyoğlu Vergi Dairesi'nin mükellefi olan Kenan Engin'in yaptığı iş şu:
'Başka Yerde Sınıflandırıl-mamış Diğer Hizmet Faaliyetleri (Dövme ve Piercing Hizmetleri, vb.)'

BU KADAR DÖVMEYİ KİM YAPTIRDI ?

Beyoğlu'ndaki bir piercing ve dövmecinin devlete 88.4 milyon lira vergi borcu olduğuna göre, düşünebiliyor musunuz yaptığı ciroyu?
Kaba bir hesapla 250 milyon lira kâr, 500 milyon lira ciro demektir bu!
77 milyon insanın yaşadığı bir ülkede kaç milyon insan dövme ve piercing yaptırmış olabilir ki!
Piercing ve dövme yaptıranların fiş ve fatura alma alışkanlığı olduğunu da sanmıyorum.
Peki nasıl oluyor da oluyor bu?

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 500 Milyonluk Dövmeyi Kim Yaptırdı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ismin ne önemi var hepımız abdullahız: ismi dovme dukkani orda kara para aklanmistir 15 0 Yanıtla
  • Meto: Dövmeye de para veriyorlar. Allah akil versin. Bunlari biraz ac birakmak lazim. Sadece su ve kuru ekmek vercen. Bakalim o zaman da dövme mövme düsünebilecekler mi 5 3 Yanıtla
  • Ednan hoca pıtırcığı: Vergi; yasal haraç sistemi mi diyolar? Kim diyo? Dürüst vergi verenler, bu ülkenin kaynakları nereye, kimlere akıtılıyo? Aslında kimse masum değil, ne yazık ki bu konuda da! 3 0 Yanıtla
  • Mirza: Cevap:psikopatlar 2 0 Yanıtla
  • Hukukcu: Şu bakan tayfası ne peki Sayın Mehmet Şimsek? 2 0 Yanıtla
  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Ticaret Bakan Yardımcısı: KKTC ile ticaret hacmini artırmak ve paylarını genişletmek istiyoruz
    17:00 Ticaret Bakan Yardımcısı: KKTC ile ticaret hacmini artırmak ve paylarını genişletmek istiyoruz

    Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile 2023 yılında 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştirdik.


Advertisement