51. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu Zirvesi - Son Dakika
Güncel

51. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu Zirvesi

Togo Devlet Başkanı Faure Gnassingbe'nin, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Dönem Başkanlığı'na seçildiği bildirildi.

05.06.2017 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Togo Devlet Başkanı Faure Gnassingbe'nin, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Dönem Başkanlığı'na seçildiği bildirildi.

Resmi kaynaklara göre, Togo Devlet Başkanı Gnassingbe, Liberya'nın başkenti Monrovia'da hafta sonu düzenlenen 51. ECOWAS Zirvesi'ndeki seçimde oyların tamamını alarak birliğin yeni dönem başkanı seçildi.

ECOWAS'ın başkanlığını bir yıldır yürüten Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson'un yerine geçen Gnassingbe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Johnson'un barışı ve entegrasyonu sağlamaya çalışan topluluğun amacını yansıtmak için elinden geleni yaptığını kaydetti.

Gnassingbe ayrıca, bölgedeki dinamizmin Afrikalılar için bir övünç kaynağı olması gerektiğini savunarak, "ECOWAS'ın mevcut performansı, geleceğe atacağımız adımlar için bizi heyecanlandırmalı. Amacımız, ECOWAS'ı çeşitli toplumları bir araya getiren bir örgüt haline dönüştürmek. Bunun için de gençlere sorumluluk verilmesi ve tarım sektörünün tanıtılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 51. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement