51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Kristijan Durasek Kazandı-3 - Son Dakika
Güncel

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Kristijan Durasek Kazandı-3

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu\'nu Kristijan Durasek Kazandı-3

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu kazanan Durasek: "Bu benim ikinci zaferim. Bundan büyük mutluluk olamaz" İSTANBUL, (DHA) 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu kazanan Lampre-Merida'nın sporcusu Kristijan Durasek düzenlenen basın toplantısında, "Bu benim İkinci zaferim. Bundan büyük mutluluk olamaz" dedi.

03.05.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu kazanan Durasek: "Bu benim ikinci zaferim. Bundan büyük mutluluk olamaz"

İSTANBUL, (DHA)

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu kazanan Lampre-Merida'nın sporcusu Kristijan Durasek düzenlenen basın toplantısında, "Bu benim İkinci zaferim. Bundan büyük mutluluk olamaz" dedi.

Durasek şunları söyledi:

"Lampre'de bu benim ikinci zaferim. Genel olarak sakin bir kişiliğe sahibim, ama buna formda oluşumu da eklemek zorundayım. Neticede buraya gelirken ne olacağını elbette tahmin edemezdim. Ama ben de buraya kazanmak için geldim ve bunu başardım. Daha önce birinci kategoride bir başarım olmuştu. Selçuk - İzmir etabında hastalanmıştım. Etap sabahı kendimi denedim ve sonunda başardım. Tabii ki benim için iyi bir sonuç oldu. Neticede devam ediyorum işte. Bundan sonraki hedefim belki Giro olabilir. Ama ilk organizasyonum Delfin Turu elbette"

KIRMIZI MAYONUN SAHİBİ LUİS PABLO VALENCİA

Etabın tırmanış etapları birincisi olan ve kırmızı mayonun sahibi Colombia Takımı'nın sporcusu Juan Pablo Valencia, turla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

"Bu zaferimi öncelikle geçenlerde kaybettiğim amcam Nemesio Gonzales'e armağan ediyorum. Önceki etapta mayoyu garantilemiştim. Starttan önce takım toplantısında konuştuk. Bu kırmızı mayo aynı zamanda takım olarak kazandığımız bir başarı olarak yorumlanabilir"

YEŞİL MAYONUN SAHİBİ MARK CAVENDISH

Etabın sprint şampiyonu Etixx Ouick Stepc Takımı'nın birincisi Mark Cavendish, düzenlenen basın toplantısında hayli buruk ve neşesizdi. Etabı son metrelerde kaybetmenin moral bozukluğunu yaşayan Cavendish, "Finişin fazla anlatılacak bir tarafı yok. Neticede Bonet kazandı, o kadar. Yeşil mayoyu iki senedir kazanıyorum. Geçen yılla bu seneyi kıyaslarsam, tur harika, buraya gelmekten çok mutluyum. Sonraki yıllarda Türkiye'ye gelmeye devam edeceğim. Bundan sonraki yarış planım California ve İsviçre turu olacak."

BEYAZ MAYONUN SAHİBİ LUİS MAS BONET

Caja Rural Seguros Takımı'nın sempatik sporcusu Luis Mas Bonet, basın toplantısına gayet neşeli girdi. Zira Cavendish gibi bir yıldızın önünde finiş yapıp etabı kazanan Bonet, şunları söyledi:

"Etabın sonuna doğru atak yaptım, plan böyle değildi ama kendimi güçlü hissediyordum. Asıl amacımız Pamukkale'de ikinci olan Carlos Barbera için çalışacaktık. Son tırmanışta ben atak yapınca Barbera bana durmamamı, gitmemi söyledi. Ben de gerekeni yaptım. Aralık ayında baba oldum, bu zafer benim için en büyük hediye. Daha önce İspanya'da başarılı bir sonuç almıştım, fakat profesyonel anlamda bu benim ilk zaferim. Bu zaferi Cavendish'i geçerek kazanmış olmak daha önemli hale getiriyor. Takım olarak son metrelerde ben önde giderken arkadan gelenlerin önünü kestik. Biz çok büyük bir aileyiz birisi kazandığı zaman tüm takım kazanmış oluyor. Daha büyük bir takımda olmayı bütün sporcular ister, ama ben şimdilik burada mutluyum. Sezon devam ediyor ve daha katılacağım birçok klasikler var."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Kristijan Durasek Kazandı-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement