51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun Denizli-Selçuk Etabınılopez Kazandı - Son Dakika
Güncel

51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun Denizli-Selçuk Etabınılopez Kazandı

51\'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur\'unun Denizli-Selçuk Etabınılopez Kazandı

51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun Denizli-Selçuk etabınıLopez kazandı Genel ferdi klasmanda Rebellin'in koltuğuna durasek yerleşti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günü İstanbul-İstanbul etabıyla sona erecek yarışın ödül törenine katılacak 51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 184 kilometrelik Denizli-Selçuk etabını Caja Rural Seguros Takımı'ndan 4 saat 38 dakika 46 saniye ile kazandı.

01.05.2015 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun Denizli-Selçuk etabınıLopez kazandı

Genel ferdi klasmanda Rebellin'in koltuğuna durasek yerleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günü İstanbul-İstanbul etabıyla sona erecek yarışın ödül törenine katılacak

51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 184 kilometrelik Denizli-Selçuk etabını Caja Rural Seguros Takımı'ndan 4 saat 38 dakika 46 saniye ile kazandı. Genel Ferdi Klasman'da ise Polkowice Takımı'ndan Davide Rebellin çizgiye 1 dakika 1 saniye geçince yerine Lampre Merida'nın sporcusu Kristijan Durasek oturdu ve Turkuaz Mayonun sahibi oldu.

YARIŞIN CEREYANI

Tur'un altıncı ve en uzun etabı olan Denizli - Selçuk startına 157 bisikletçi katıldı. 165 sporcu ile Alanya'da başlayan TUR böylece 8 fire vermiş oldu.

REBELLİN'İN DURUMU ÇOK ZORLAŞTI

Etabın 5 prim kapısının olduğundan yola çıkarsak birde finiş öncesi tırmanışı hesaba katarsak Genel Ferdi klasmanda bu starta başlarken birinciliği koruyan Davide Rebellin'in durumu da netlik kazanması açısından önemliydi. İlk 10'un içinde zaman farkının 12 saniye ile başlayıp 2 dakikaya kadar uzanması da yarışın ne kadar çekişmeli geçtiğini ortaya koyan bir başka gerçekti. 31'inci kilometre toplu halde geçildi. Bisikletçiler rüzgarlı ve genelde bu bölüme kadar düz parkurda epey zor pedal çevirdiler

KÖTÜ SÜRPRİZ YAĞMUR BAŞLADI

Ancak 40'ıncı kilometre geçilirken, bisikletçileri kötü bir sürpriz bekliyordu. Bir anda yağmur yağışı ile karşı karşıya kaldılar. Parkur azda olsa kayganlaştı bu nedenle, herkes ihtiyatlı pedal çevirdi. Çünkü hafif bir kayma, büyük bir kazayı doğurabilirdi.

ATAKLAR PEŞISIRA GELDİ AMA

Genel Ferdi Klasman'da gözü olan takımlar, favori sporcularını Davide Rebellin'den Turkuaz Mayoyu alabilmeleri için 30'uncu kilometreden itibaren yaptıkları yıpratma ataklarını sürekli yenilediler. 3 ayrı kaçış grubu atak yaptı ancak Rebellin'in takım arkadaşları CCC Sprandı Polkowıce'li sporcular anında cevap verip, kaçanlara fırsat tanımadılar. 50'inci kilometre geçilirken bu kez 14 sporcunun bir atağına tanık olduk. Fakat bu denemede başarısız oldu. Davide Rebellin'in takım arkadaşlarını bir kez daha Turkuaz Mayoyu vermek istemediklerini bu atağa da yanıt vererek ortaya koydular. Grup yine 157 bisikletçi olarak yola devam ederken, temponun da hayli yüksek olduğu bilgisi geldi.

EN ÖNEMLİ ATAK VE ZAMAN FARKI

Etabın ilk prim kapısına gelinirken, startın başından bu yana elde edilen en büyük zaman farkı yaşandı. Wanty Groupe-Gobert Takımı'ndan Roy Jans, Drapac Takımı'ndan Malcom Rudolph, Topsport Vlaanderen Takımı'ndan Jarl Salomeık ve Torku Şekerspor'dan Ahmet Akdilek atakla kaçış grubunu oluşturdu. Kaçış grubu ana grupla 2 dakika 22 saniye kadar arayı açtı. Kaçış grubunun 34 saniye arkasında da Nıppo-Vını Fantini Takımı'ndan Genki Yamamoto yer aldı. Prim kapısına doğru depal basan kaçış grubu ana grupla arasını da gittikçe artan bir zaman farkına ulaştı. Son zaman 5 dakika 17 saniye olarak ölçüldü. Kaçış grubunun arkasında bulunan Genkı Yamamoto'da öndeki gruptan 1 dakika 30 saniye geri kaldı.

ETABIN İLK SPRİNT PRİMİ

76'ıncı kilometrede geçilen Salcano sprint primi sonuçları şu şekilde gerçekleşti 1.Drapac Professional Cycling'den Malcom Rudolph, 2. Topsport Vlaanderen-Baloise'dan Jarl Salomein, 3. Torku Şekerspor'dan Ahmet Akdilek. Prim kapısı geçildikten sonra Bardianı CSF'ten Nicola Ruffoni yarışı terk etti. Bu arada yeni zaman farkının 3 dakika 20 saniyeye, daha sonrada 2 dakika 43 saniye indiği açıklandı. Etabın başlangıcından bu yana 100'üncü kilometresi geride kalırken, fark bu kez 2 dakika 52 saniye çıktı.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

122'inci kilometre geride kalırken, etabın Vestel Türkiye Güzellikleri Prim Kapısıda kat edildi. Sonuçlar şöyle gerçekleşti 1- Jarl Salomeın (Topsport-Vlaanderen), 2-Roy Jans (Wanty Groupe-Gobert), 3-Malcolm Rudolph (Drapac). Öndeki dörtlünün, ana grupla yeni zaman farkı 2 dakika 31 saniye olarak bildirildi.

ETABIN İKİNCİ SPRİNT PRİMİ

144'üncü kilometrede etabın ikinci Sprint primi gerçekleşti. Germencik geride kalırken öndeki dört sporcunun atağına tanık olduk. Prim kapısını geçen bisikletçiler şu şekilde belirlendi 1- Wanty Groupe-Gobert Takımı'ndan Roy Jans, 2- Malcolm Rudolph (Drapac, 3- Jarl Salomeın (Topsport-Vlaanderen). Prim kapısı kat edildikten sonra fark 2 dakikaya indi. Daha sonrada yeni zaman farkı kaçış grubuyla, ana grup arasında 1 dakika 54 saniye olarak ölçüldü. 158'inci kilometre geçilirken başından beri öndeki dörtlü kaçış grubunun içinde pedal basan Torku Şekerspor'lu Ahmet Akdilek ana gruba yakalandı. Önde üç bisikletçi devam ediyordu ama zaman farkı da 40 saniye kadardı.

TIRMANIŞ PRİMİNİ KAZANANLAR

162'inci kilometre geride kalırken THY'nin sponsorluğunda gerçekleşen etabın ilk tırmanış (KOM) primini kazananlar belli oldu. Sonuçlar şöyle 1- Kenny de Ketele, (Top Sport Vlaanderen), 2-Juan Pablo Valencia (Colombia), 3-XU Gang (Lampre -Merida). Grup bu prim kapısı geçildikten sonra birleşti. Şimdi gözler Meryem Ana'ya çıkış rampasına çevrildi. Etabın ya da, TUR'un kaderini belli edecek son rampada neler olacaktı kim bilir Rebellin Turkuaz Mayoyu koruyabilecek miydi

NAZIM'IN ATAĞI KISA SÜRDÜ

Finişe 5 kilometre kala Torku Şekerspor'dan Nazım Bakırcı atak yapıp ön geçti. Ancak ana grup çok geçmeden Nazım'ı yakaladı. Son iki kilometrede Astana'dan Miguel Angel Lopez Moreno atak yaptı. Onu Tınkoff-Saxo'dan Jay Mccarty kovaladı. Davide Rebellin ise onlardan 10 saniye arkada grup içinde kalmayı tercih ederek durumunu korumaya çalıştı. Bu kez 1 kilometre kala grup iyice parçalandı. Astanalı bisikletçi az bir zaman farkıyla da olsa önde gidiyordu. Atak üstüne atak yapan sporcuların hedef Rebellin'i tahtından indirmekti. Nitemik 43 yaşındaki sporcu bu ataklara yanıt veremedi. Son metremler görülmeye değer bir finişi bir kez daha gözler önüne serdi. Pello Lopez çizgiyi birinci geçti, ikinciliği tekerlek farkıyla Astana'lı Miguel Angel Lopez Moreno, üçüncülüğü de Para Bustamende kazandı.

TUR YARIN SELÇUK-İZMİR ETABIYLA DEVAM EDECEK

51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'una yarın koşulacak 166 kilometrelik Selçuk- İzmir etabıyla devam edilecek. Yedinci etaptan sonra bisikletçilerin tümü İstanbul'a taşınacak. Tur pazar günü Sultanahmet Meydan'ından verilecek İstanbul-İstanbul etabıyla sona erecek.

CUMHURBAŞKANI FİNİŞ ALANINDA

51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun basın lansmanına katılıp bisiklete binerek destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü sona erecek finişe de geleceğini daha önce açıklamıştı. Erdoğan, Tur'da derece alanların ödüllerini verecek ve burada bir konuşma yapacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 51'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun Denizli-Selçuk Etabınılopez Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement