52 bin kişiyle "Ordu karşılaması" oynayacaklar - - Son Dakika
Güncel

52 bin kişiyle "Ordu karşılaması" oynayacaklar -

52 bin kişiyle "Ordu karşılaması" oynayacaklar -

Ordu'da bir dernek tarafından hazırlanan "Ordu Karşılama Oynuyor" projesi ile 27 Nisan'da 52 bin kişi aynı anda "karşılama" oynayıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

11.04.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da bir dernek tarafından hazırlanan "Ordu Karşılama Oynuyor" projesi ile 27 Nisan'da 52 bin kişi aynı anda "karşılama" oynayıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "İnşallah vakti geldiğinde rekor denemesi gerçekleştirilecek" dedi.

Rekor denemesinin Ordu'nun tanıtımına katkı sağlayacağını vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu:

"52 bin kişiyle aynı anda Ordu karşılamasının oynanması hedefleniyor. Hazırlıklar devam ediyor. İnşallah vakti geldiğinde gerçekleştirilecek. Ordu'nun tanıtımı için bu etkinlik son derece önemli. Çünkü yaptığınız her faaliyet ve her iş tanıtımdır. Medyada ses getiren her iş Ordu'nun adının duyulmasına katkı sağlayacaktır. Ordu adı duyuldukça ve güzellikler görüldükçe herkes daha mutlu olacak. Bu, turizmimize ve ekonomimize de canlılık getirecek. Rekor denemesi çok farklı alanlarda planlanıyor. Herkes olduğu yerde rekor denemesine dahil olabilecek. Havalimanında yapılacak, bazı statlarda yapılacak. Aynı şekilde İstanbul'da yapılacak yerler olacak. Yine Japonya'daki gurbetçilerimiz katılmak istediler. Onların da yapacakları alanlar var. Belirli bir saatte dünyada aynı anda Ordu karşılaması oynanarak rekor denemesi yapılacak."

Vali Çiftçi, projeyi hazırlayan Erkan Öztürk Folklor Araştırma Gençlik Spor Kulübü Derneğini kutladığını sözlerine ekledi.

- Sponsor sorunu

Proje Koordinatörü Telat Baş ise rekor denememesi için yaklaşık 80 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu, bunun için de çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Sponsor bulmada sorun yaşadıklarını ifade eden Baş, "Sponsorlarımızı bulup rekor denemesini yapmak istiyoruz. Bütün Orduluların bu projeye sahip çıkmasını bekliyorum. Bu rekor denemesi bizi dünyaya tanıtacak. Bu nedenle rekor denemesini çok önemsiyoruz. Aynı hassasiyeti başta iş adamlarımız ve Ordu halkından da bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 52 bin kişiyle 'Ordu karşılaması' oynayacaklar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement