52 Kişinin Öldüğü Reyhanlı Saldırısının İddianamesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

52 Kişinin Öldüğü Reyhanlı Saldırısının İddianamesi Tamamlandı

52 Kişinin Öldüğü Reyhanlı Saldırısının İddianamesi Tamamlandı

18'i tutuklu, 1'i firari 33 kişi hakkında hazırlanan iddianameye göre, patlamaları Suriye uyruklu Ömer El Hatip ve 'Ebu Cüneyt' kod adlı Muhammet Dip Korali ile 1 numaralı sanık Nasır Eskiocak ve yardımcısı Ergin Ördek ve Fikret Nazik, Mehmet...

23.10.2013 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18'i tutuklu, 1'i firari 33 kişi hakkında hazırlanan iddianameye göre, patlamaları Suriye uyruklu Ömer El Hatip ve 'Ebu Cüneyt' kod adlı Muhammet Dip Korali ile 1 numaralı sanık Nasır Eskiocak ve yardımcısı Ergin Ördek ve Fikret Nazik, Mehmet Genç, Ahmet Mansuroğlu, Yusuf Büyükkasım, Doğan Özdemir, Süleyman Evet'in aralarında bulunduğu öncü bir grup planlayıp organize etti.

SURİYE İSTİHBARATI İLE İŞBİRLİĞİ

Bombalı saldırıların ardından soruşturmasını tamamlayan TMK 10'uncu maddesiyle görevli Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede çarpıcı saptamalara yer verildi.

Çok sayıda sanığın Suriye resmi istihbarat örgütü ile ilişkisinin tespit edildiğine vurgu yapılan iddianamede, sanıklardan Doğan Özdemir ve Süleyman Evet'in, patlayıcıları olay yerine götürdüğüne değinildi. İddianamede, 14 sanığa terör örgütü 'THPK-C Acilciler' üyesi olma, örgüte yardım ve yataklık etme, suçu ve suçluyu saklama suçlamaları yöneltildi. İddianamede, örgüt yöneticiliği ile suçlanan sanıklar hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

1 NUMARALI SANIK ÖLDÜRÜLECEKTİ

Katliamın sorumlusu olarak gösterilen sanıklardan Mihraç Ural'ın firari olduğuna dikkat çekilen iddianamede, saldırıların 1 numaralı sanığı Nasır Eskiocak'ın yakalanmasıyla ilgili ayrıntılara da yer verildi.

Suriye tarafında yakalanıp Türkiye'ye teslim edilen Nasır Eskiocak'ın, Özgür Suriye Ordusu militanlarınca yakalandığı ve feci şekilde dövüldüğü ortaya çıktı. Suriyeli muhaliflerin Nasır Eskiocak'ı öldürecekleri ancak kimliğini son anda öğrendiklerine vurgu yapılan iddianamede, muhaliflerin Türk yetkililerle irtibata geçip Nasır Eskiocak'ı teslim ettikleri bildirildi.

SORUMLULARA HANGİ CEZALAR İSTENDİ

52 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırılarla ilgili iddianamede sanıklar hakkında rekor cezalar istendi. 18'i tutuklu, 1'i firari toplam 33 kişi hakkında hazırlanan iddianamede sanıklara yöneltilen suçlamalara göre farklı cezalar istendi. Toplam 19 sanığın saldırıların planlayıcısı ve organize edicisi olarak baş sorumlu olduğuna işaret edilen iddianamede, bu sanıkların her birine 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', '47 yetişkin ve 5 çocuğu tasarlayarak ve patlayıcı kullanarak öldürmek' suçlarından 53 kez ömür boyu hapis cezası istendi. Bu 19 sanığın her biri hakkında '102 yetişkin ve 28 çocuk olmak üzere 130 kişiyi tasarlayarak ve patlayıcı kullanarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 22'şer yıl hapis cezası istenirken, ayrıca 'patlayıcı madde bulundurmak', '2 kişiye karşı nitelikli yaralama', '23 kişiye karşı basit yaralama', '10 kamu binası ve eşyasına patlayıcı kullanarak zarar verme' ve '134 mağdurun eşyasına zarar verme' suçundan değişik cezalar istendi.

YB(OASS) (FOTOĞRAFLI)

---- KUTU ----

Reyhanlı'da 11 Mayıs 2013'de patlama oldu ve 52 kişi öldü. Olaylarla ilgili değişik tarihlerde 30 kişi yakalandı ve bunlardan 19'u tutuklandı. Süreç içinde bazı sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 Mayıs'ta 8 kişi yakalandı ve bunlardan M.K., A.M., İ.Ş. ve İ.D. tutuklandı.

17 Mayıs'ta 4 kişi yakalandı ve bunlardan E.Ö., M.G. ve A.E. tutuklandı.

21 Mayıs'ta 6 kişi yakalandı ve bunlardan Mehmet G. (asıl faillerden), F.N., S.E., Y.B. ve N.K. tutuklandı.

11 Haziran'da planlayıcı Nasır Eskiocak ve beraberindeki 4 kişi yakalandı, Nasır Eskiocak ile birlikte 3 kişi tutuklandı.

28 Haziran bombayı patlatan Doğan Öztürk tutuklandı.

22 Ağustos 7 şüpheli yakalandı ve bunlardan H.S., Y.Ç., ve A.D. tutuklandı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 52 Kişinin Öldüğü Reyhanlı Saldırısının İddianamesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement