54. Uluslararası Antalya Film Festivali - Fransız Yönetmen Hazanavicius - Son Dakika
Güncel

54. Uluslararası Antalya Film Festivali - Fransız Yönetmen Hazanavicius

54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yönetmenliğini yaptığı "Redoutable" filmiyle yarışan Michel Hazanavicius, "Festival organizasyonu çok iyi. İyi bir festival olduğunu düşünüyorum.

24.10.2017 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yönetmenliğini yaptığı "Redoutable" filmiyle yarışan Michel Hazanavicius, "Festival organizasyonu çok iyi. İyi bir festival olduğunu düşünüyorum." dedi.

Fransız yönetmen, yapımcı ve senarist Hazanavicius, bir otelde gazetecilerle bir araya geldi.

Filminin Cannes Film Festivali'nde aldığı eleştirilerle ilgili soru üzerine Hazanavicius, her zaman olduğu gibi çok farklı yerlerden değişik tepkiler aldığını dile getirdi.

Filmin komedi türünde olduğunu aktaran Hazanavicius, Cannes Film Festivali'ne bu tür filmlerin fazla gitmediğini söyledi.

Hazanavicius, filmiyle ilgili genelde iyi tepkiler almakla birlikte, bazılarının da eleştirel olduğuna değinerek, "Gösterimde insanları güldürdüm. Aslında daha kötü tepkilerin olmasını bekliyordum. Benim beklediğim kadar kötü tepki olmadı." diye konuştu.

Kariyer konusunda bir planı olmadığını, geleceğe yönelik bir hedef koymadığını anlatan Hazanavicius, şu değerlendirmede bulundu:

"İsteğim filmleri yapmaya çalışıyorum. Bu konuda da şanslıyım. Birtakım başarılı filmler çektikten sonra elimde kendi istediğim şeyleri yapmak için yeterince fon vardı. O yüzden birkaç başarılı komediden sonra kendi isteğimle sessiz film çektim. Onun dışında Çeçenistanlı bir çocukla ilgili bir film çektim. Piyasayı çok takip etmiyorum. Yapmak istediklerimi yapmaya çalışıyorum. Biraz başarılı olunca da onu yapabiliyorsunuz. Festival organizasyonu çok iyi. İyi bir festival olduğunu düşünüyorum."

Hazanavicius, dün geldiği Antalya'dan bugün ayrılmak zorunda olduğunu, gösteriminin güzel geçtiğini ve festivale katılanların çok sıcakkanlı olduğunu ifade etti.

Hazanavicius daha sonra Cam Piramit alanında vatandaşların sorularını yanıtladı.

" Türkiye'yi seviyorum"

Festival kapsamında gösterilen 2001 yapımı "No Man's Land" filmininin Bosna Hersekli yönetmeni Danis Tanovic de düzenlediği basın toplantısında, Antalya Film Festivali'ne ilk defa katıldığını, 6-7 yıl önce bir filminin ödül kazandığını ancak ödülü almaya gelemediğini hatırlattı.

Türkiye'yi sevdiğini, daha önce Antalya, Bodrum ve Marmaris'i gezdiğini aktaran Tanovic, festivallerde eski arkadaşlarıyla yeniden görüşme fırsatı bulabildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Festivalleri sevmemin yanı sıra biraz da sıkıcı buluyorum. Uzun süredir çok fazla festivale katılmıyorum. Çünkü hayatınızın tamamını festivallerde geçirebilirsiniz. O kadar çok festival var ki. Bu tür basın toplantılarında açıklama yapmayı açıkçası sevmiyorum. Ama festivallerin çok önemli bir yeri var. Şu anda Bosna'da gösterilen filmlerin yüze 99'u Amerikan filmleri. Gerçek sinemayı piyasada çok fazla göremiyoruz. Bunları ancak festivallerde görebiliyoruz."

Film yapımcılığını ticaret olarak görmediğini vurgulayan Tanovic, bunun bir sanat olduğunu aktararak, "Her zaman hayatla, sorunlarla ilgili filmler çekmek istedim. Hikaye anlatmayı her zaman sevdim." sözlerine yer verdi.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali - Fransız Yönetmen Hazanavicius
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 54. Uluslararası Antalya Film Festivali - Fransız Yönetmen Hazanavicius - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi
    11:00 Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi

    Beypazarı ilçesinde meydana gelen olayda, apartman otoparkında bulunan bir otomobilde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çevredekileri ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Alevlere teslim olan araç ise kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.

  • İbrahim Akdağ: Fenerbahçe maçını kazanarak taraftarı mutlu etmek istiyoruz
    10:59 İbrahim Akdağ: Fenerbahçe maçını kazanarak taraftarı mutlu etmek istiyoruz

    EMS Yapı Sivasspor'un orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahalarında Fenerbahçe ile oynayacakları maçı kazanarak taraftarı mutlu etmek istediklerini söyledi. İbrahim, ligde son 2 haftada doğru oynayarak galibiyetler aldıklarını belirtti ve defansın önemine vurgu yaptı. Fenerbahçe maçının zorlu olacağını dile getiren İbrahim, taraftar desteğinin önemli olduğunu ve rekabet ortamının takımda olduğunu ifade etti.

  • Giresun'da Polis Aracı Kaza Yaptı: 2 Polis Yaralandı
    10:59 Giresun'da Polis Aracı Kaza Yaptı: 2 Polis Yaralandı

    Giresun'un Espiye ilçesinde polis kontrolünden kaçan şüpheli aracı takip eden polis aracı kaza yaptı. Kazada 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis memurları hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    10:59 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye ilçesinde demirleyen çimento yüklü bir geminin kaptan köşkünde çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucunda söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bayburt'ta kaybolan büyükbaş hayvanlar drone ile bulundu
    10:59 Bayburt'ta kaybolan büyükbaş hayvanlar drone ile bulundu

    Bayburt'un Kop köyünde besicilik yapan Halil İbrahim Albal'ın kaybolan 4 büyükbaş hayvanı, jandarmanın drone takibiyle bulundu. Jandarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarının 3'üncü gününde Kop Dağı eteklerinde bulunan hayvanlar, sahibine teslim edildi.

  • Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Manisa FK'yı konuk edecek
    10:58 Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Manisa FK'yı konuk edecek

    Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Altay, yarın Manisa FK ile karşı karşıya gelecek. Altay, son 6 haftadır kazanamamasına rağmen rakibini yenerek moral bulmayı hedeflerken, Manisa FK ise alt sıralardan uzaklaşmak istiyor. İki takım arasında oynanan sezonun ilk maçını Manisa FK 3-0'lık skorla kazandı.

  • Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği
    10:58 Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği

    Omurilik felcinin tedavisine fon sağlamak amacıyla düzenlenen Wings for Life World Run etkinliği, 5 Mayıs Pazar günü İstanbul'da gerçekleşecek. Etkinlik öncesi 30 Nisan'da adidas Runners İstanbul ekibiyle Suadiye'de hazırlık koşusu yapılacak. Geçtiğimiz yıl 165 ülkede gerçekleşen etkinlikte 4.7 milyon euro bağış toplanmıştı.

  • İznik'te Define Aramak İçin Girdikleri Mağarada 3 Kişi Hayatını Kaybetti
    10:58 İznik'te Define Aramak İçin Girdikleri Mağarada 3 Kişi Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gazdan zehirlendikleri değerlendirilen 3 kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, mağarada bulunan cesetlere ulaştı ve çıkarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
    10:58 Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında İslahiye ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 3 şahsı suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğaltaş Tasarım Yarışması'nın Kazananlarına Ödüllerini Verdi
    10:58 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğaltaş Tasarım Yarışması'nın Kazananlarına Ödüllerini Verdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marble İzmir-29. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenen Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın kazananlarına ödüllerini verdi. Yarışmanın amacı, Türk doğal taşını genç tasarımcılar aracılığıyla dünyaya daha fazla duyurmak ve sektöre katkı sağlamaktır.


Advertisement