54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı - Son Dakika
Güncel

54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, ülkesinin güvenlik açısından ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Topraklarımızın yüzde 20'sinin işgal edilmesi, işgal altındaki topraklarda devam eden yaşa dışı askerileştirme süreci, yüz binlerce kişinin bu topraklardan göç etmesi...

18.02.2018 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, ülkesinin güvenlik açısından ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Topraklarımızın yüzde 20'sinin işgal edilmesi, işgal altındaki topraklarda devam eden yaşa dışı askerileştirme süreci, yüz binlerce kişinin bu topraklardan göç etmesi bugün ciddi bir sorundur." dedi.

Gürcistan Başbakanlığının resmi sitesinden yapılan açıklamada, Münih'te bulunan Kvirikaşvili'nin konferanstaki "Gürcistan" konulu programda konuştuğu belirtildi.

Kvirikaşvili, konuşmasında, Gürcistan'daki ekonomik reformlar, Avrupa Birliği (AB) ve NATO ile entegrasyon konularına değindi.

Gürcistan topraklarının halen Rus işgalinin altında olduğuna, işgal edilen topraklardan göç etmiş yüz binlerce kişinin bugüne kadar evine dönemediğine dikkati çeken Kvirikaşvili, şunları kaydetti:

"Gürcistan güvenlik açısından ciddi sorunlarla karşı karşıya. Topraklarımızın yüzde 20'sinin işgal edilmesi, işgal altındaki topraklarda devam eden yaşa dışı askerileştirme süreci, yüz binlerce kişinin bu topraklardan göç etmesi bugün ciddi bir sorundur."

"Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu dinamik getirdi"

İşgal sorunları yaşamasına rağmen Gürcistan'ın ortak ve komşu ülkelerle ekonomik, ticaret gibi birçok alanda iş birliğini güçlendirmeye devam ettiğini belirten Kvirikaşvili, işgal sorunu yaşayan bir ülkenin tüm problemlere rağmen hızlı kalkınmasına Gürcistan'ın örnek gösterilebileceğini vurguladı.

Kvirikaşvili, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'yle bölgeye ekonomik kalkınma hızını kazandırdıklarını dile getirerek, " Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'yi birleştiren Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu bölgeye yeni dinamikleri getirdi." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement