55 Milyon Dolar Vurgun Yapan Türk Hacker ABD'ye İade Edildi - Son Dakika
Dünya

55 Milyon Dolar Vurgun Yapan Türk Hacker ABD'ye İade Edildi

55 Milyon Dolar Vurgun Yapan Türk Hacker ABD\'ye İade Edildi

ATM'lerden 55 milyon dolar çalan hacker grubunun lideri olmakla suçlanan ve ABD'nin arananlar listesinin başlarında bulunan Türk Hacker Almanya'dan ABD'ye iade edildi.

25.06.2015 11:14  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel finans sistemine siber saldırılar düzenleyerek banka ATM'lerinden 55 milyon dolar çalan hacker grubunun lideri olmakla suçlanan ve ABD'nin arananlar listesinin başlarında bulunan Ercan Fındıkoğlu, tutuklu bulunduğu Almanya'dan ABD'ye iade edildi. Yargılanmasına ABD'de devam edilecek olan Fındıklıoğlu hakkında 247 yıl hapis istemi var.

"BEN SUÇSUZUM"

Küresel banka hesaplarına sızarak 55 milyon dolar çalmakla suçlanan Türk asıllı hacker Ercan Fındıkoğlu, 2013 yılında Almanya'da tutuklanmıştı. Almanya'da tutuklu bulunan 33 yaşındaki Fındıkoğlu'nu ABD'nin isteği üzerine Salı günü ABD'ye iade etti. ABD Adalet Bakanlığı açıklamasında, 2013 yılının Aralık ayında tutuklanan ve Salı günü Almanya'dan ABD'ye iade edilen Fındıkoğlu'nun Brooklyn'deki bir federal mahkemede suçsuz olduğunu savunduğunu bildirdi. Yetkililer, internet üzerinde Segate ve Predator takma isimlerini kullanan Fındıkoğlu'nun, aralarında bilgisayar sistemlerine izinsiz girmek, banka sahtekarlığı ve para aklama gibi 18 farklı suçlama ile suçlandığını ifade etti. Fındıkoğlu ve diğer hackerların Fidelity Ulusal Bilgi Servisi, Master Kartın sahibi olduğu Electra Kart Hizmetleri ve enStage şirketlerinin bilgisayar sistemlerine sızarak en az 3 kredi kartı ve hesap kartı ödemelerinde işlem gerçekleştirdiğini kaydetti.

CİDDİ PARA ÇEKTİ

Bir kez bu hesaplarla bağlantı kuran Fındıkoğlu'nun Visa ve Master Kart ön ödemeli hesap kartlarını hedef aldığını ve kart hesaplarındaki bakiyenin ciddi bir şekilde arttırarak büyük miktarda para çekilmesine neden olduğunu kaydetti. Fındıkoğlu tarafından organize edilen grubun daha sonra çalınan hesap kartı bilgilerini dünyanın her yerinden ATM dolandırıcılığı yaparak nakde çeviren kişilere yaydığını kaydeden yetkililer, 2012 ve 2013 yılında yapılan siber saldırılarda 2.8 milyon dolar çekildiğini kaydederek, grubun 13 üyesinin suçunu kabul ettiğini bildirdi.

BEYİN OLMAKLA SUÇLANIYOR

Yetkililer, Fındıkoğlu'nu Şubat 2013 yılında 24 ülkede 2 günlük periyodlarla ATM'lerden 40 milyon dolar nakit çalan örgütün beyni olmakla suçluyor. Örgüt, 2011 yılında yapılan siber saldırılarda ise 10 milyon dolar, 2012 yılında da benzer şekillerle 5 milyon dolar çalmakla suçlanıyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 55 Milyon Dolar Vurgun Yapan Türk Hacker ABD'ye İade Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • DİNAZOR MELİH: TAYYİBİN KASAYI SOYAYDIN. AYNI PARAYI TEK MERKEZ KAPAYDIN. SONRA MALEZYA KAÇAYDIN. SUÇUDA FUAT AVNİYE ATAYDIN. DÖNDÜĞÜNDE KIRMIZI HALIDA KABARAYDIN. JET FADILINDA TAHTINI SALLAYAYDIN. DEMEK Kİ O KAFA YOKMUŞ SENDE:::))) 19 7 Yanıtla
  • Gardırop fuat: Bankadan para çalan adama hırsız demek içimden gelmiyor maalesef 17 7 Yanıtla
  • saeddd: ulan biz daha facebooku calamıyoz adam para calıyor 23 0 Yanıtla
  • SAMSUNLU: ahhhahh ABD NEZAMAN KENDİ SUÇLUSUNU SANA VERDİ,BÖYLE KAFALI ADAMLARI ALIPTA ÜLKEMİZDE DEĞERLENDİRMİYORLAR,YAZIK ÇOK YAZIK 10 12 Yanıtla
  • Tayyar: AMERİKA BU DALLAMAYI NİYE ALIYOR....ÇÜNKÜ ONU ALIP DEGERLENDİRECEK.... 20 1 Yanıtla
  • Gardırop fuat: Abd de yatmayacak genşler ya abd ile işbirliği ya ölüm. Bu çocuğu MİT kullanmaliydi 18 0 Yanıtla
  • : böyle 100-200 adam bulcan ülkenın dıs borcu kalmaz jırsız degıl bu adam hırsızdan calıyor 14 0 Yanıtla
  • adınızı yazınız: Haram yemekten korkmasam bu arkadaşun mislini yaparım. Hadi bakalım ispatıda denemeside bedava. Şimdi kim sahip çıkacak bana ? Ne bu devletten ne de bu halktan bir cacık olmaz nokta net 9 2 Yanıtla
  • DİNAZOR MELİH: TAYYİBİN KASAYI SOYAYDIN. AYNI PARAYI TEK MERKEZ KAPAYDIN. SONRA MALEZYA KAÇAYDIN. SUÇUDA FUAT AVNİYE ATAYDIN. DÖNDÜĞÜNDE KIRMIZI HALIDA KABARAYDIN. JET FADILINDA TAHTINI SALLAYAYDIN. DEMEK Kİ O KAFA YOKMUŞ SENDE :::))) 3 4 Yanıtla
  • KAPTAN MARKOS: hirsizdan fayda gelmez 1 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi
    19:28 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat'ta iki katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldığını bildirdi. Ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    17:22 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.


Advertisement