56. Uluslararası Bursa Festivali" Başladı - Son Dakika
Güncel

56. Uluslararası Bursa Festivali" Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 56'ncısı düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) sanatçısı Anjelika Akbar'ın konseriyle başladı.

29.06.2017 00:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 56'ncısı düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) sanatçısı Anjelika Akbar'ın konseriyle başladı.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen festivalin açılışında, dünya çapında sayısız konser veren ve 14 albümü bulunan Akbar, çaldığı parçalarla müzikseverlere keyifli dakikalar yaşattı. Konseri beğeniyle izleyen sanatseverler, orkestra ile Akbar'ı uzun süre alkışladı.

Festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa'da 26 Temmuz'a kadar dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin harmanlanacağını söyledi.

Festivalin, zengin içeriğiyle eşsiz bir sanat rüzgarı estireceğini ifade eden Karlık,şöyle devam etti:

"Bursa'nın sanatsal birikimini daha da ileriye taşıyan ve sanatseverleri hayranı oldukları sanatçılarla buluşturan önemli organizasyon için bu yıl da heyecanlıyız. Festival, şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan, Bursa'yı kültür ve sanatla dünya gündemine taşıyan bir gelenektir. Bursa festivali bu yıl da farklı türlerdeki müziklerin harmanlandığı ve dünyaca ünlü sanatçıların bir araya geldiği özel programıyla Bursalılara keyifli anlar yaşatacak. Dostluğun, kardeşliğin ve barış rüzgarlarının eseceği, toplumların kaynaşmasına zemin hazırlayacak festivalimiz Bursa'ya güzellikler getirecek. Festivalimiz, Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasına kadar birbirinden değerli sanatçıları Bursalılarla buluşturacak."

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise dünyaca ünlü sanatçıları ve farklı kültürleri Bursalılarla buluşturmak amacıyla festivalin 56'ncı yılında yine sanatla dolu güzel bir program organize edildiğini söyledi. Yılbirlik, etkinliğin her daim destekçisi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi nezdinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, etkinliğe destek veren sponsor firmaların temsilcilerine plaketleri takdim edildi.

Festival kapsamında yarın Gianni Guarracino, 30 Haziran Cuma akşamı da Fettah Can konser verecek.

56. Uluslararası Bursa Festivali" Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 56. Uluslararası Bursa Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement