6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Güncel

6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi

6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi

* Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de kamulaştırmaların başladığını, boruyla alakalı ihalelerin yapıldığını ve bunun işçiliğiyle alakalı ihalelerin sonlandırıldığını sevinerek söylemeliyiz.

20.11.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

" Türkiye'de kamulaştırmaların başladığını, boruyla alakalı ihalelerin yapıldığını ve bunun işçiliğiyle alakalı ihalelerin sonlandırıldığını sevinerek söylemeliyiz. 2018 yılının sonuna kadar programlandığı üzere inşallah biz bu projeyi tamamlayacağız"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Özgür ARSLAN - İstanbul DHA

6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi İstanbul'da bugün başladı. Tarabya'da bir otelde bir otelde başlayan zirvenin açılış konuşmasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. Geçen yıl yapılan zirvede Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sıkıntıları konuştuklarını hatırlatarak, "Yaklaşık 2 milyar doların üzerindeki bir gelirin hem Bağdat'ın, hem de Erbil'in, yani Irak'ın normalleşmesi adına konan bir katkı olduğunu ve bu kurulan sistem sayesinde olduğunu ve en son Bağdat işle Erbil'in bu konuda bir uzlaşı noktasına geldiklerini sevinerek görüyoruz. Doğruyu tercih ettiği kadar güçlenen bir sistem olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

TANAP AVRUPA İÇİN DE ÖNEMLİ

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesinin sadece Türkiye için değil Avrupa için de önemli olduğunu belirten Yıldız, "Türkiye'de kamulaştırmaların başladığını, boruyla alakalı ihalelerin yapıldığını ve bunun işçiliğiyle alakalı ihalelerin sonlandırıldığını sevinerek söylemeliyiz. 2018 yılının sonuna kadar programlandığı üzere inşallah biz bu projeyi tamamlayacağız. Azerbaycan ve özel şirketlere teşekkür ediyoruz. Önemli bir çözüm noktası olduğunu söylemiştik. Hala 1,3 milyar insan enerjiye ulaşamıyor. Enerji ile ilgili politikalar globalleşiyor. Ama bir kısım politikalar ulusallaşıyor. Türkiye 7 bin megavatlık kurulu gücüne yeni bir güç ekledi. Yüzde otuzlara yaklaşan yenilenebilir enerji kaynaklarımız dünya ortalamasının üzerinde" diye konuştu.

Zirveye Yıldız'ın yanı sıra, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, ABD Büyükelçisi John Bass, ABD eski Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujhan Nishani katıldı.

Zirvenin son günündeki kapanış oturumuna ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın da katılması ve bir konuşma yapması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement