6 Ayda 217 Madalya Büyükşehir Fırtınası - Son Dakika
Güncel

6 Ayda 217 Madalya Büyükşehir Fırtınası

İzmir Büyükşehir Belediyespor da yılın ilk 6 ayında tam 217 madalya kazandı. Büyükşehir'in sporcuları, takım halinde 4 şampiyonluk elde etti.

29.06.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizin sporcu sayısı ve branş bakımından en büyük spor kulüplerinden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyi Gençlik ve Spor Kulübü, 2014 yılının ilk 6 ayında önemli başarılara imza attı. Uluslararası platformda 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Büyükşehir sporcuları, takım halinde ise 4 kez şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Yılın ilk 6 ayında 77'si altın, 63'ü gümüş, 77'si bronz olmak üzere toplam 217 madalya İzmir'e geldi.

Okçular zirvede

İzmir Büyükşehir Belediyesi uluslararası alandaki en önemli başarıyı okçulukta kazandı. Yasemin Ecem Anagöz, ABD'deki Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda gümüş madalya alan Bayan Milli Takımımız'ın kadrosunda yer alarak ikincilik kürsüsüne çıktı. Büyükşehirli okçular, yılın ilk 6 ayını 3 altın, 2 gümüş, 4 bronzla geçtiler. Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna ve Yağız Yılmaz, 2015 Bakü Oyunları'nda ülkemizi temsil etti.

Rekor tekvandoda

Büyükşehir'in en başarılı olduğu branşlar arasında yer alan tekvandoda sporcular 15 altın, 7 gümüş ve 13 bronz madalya kazandılar. Kübra Kıyı, Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda birinci olurken, Nuri Özel, 3. Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.

Güreşçiler bildiğiniz gibi

Türk güreşinin lokomotifi İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 aylık süreçte 14 altın, 12 gümüş, 16 bronz madalyayla adeta rakiplerine meydan okudu. Buse Tosun, Polonya'daki U23 Avrupa Şampiyonası'nda aldığı bronzla bu branşın en başarılı sporcusu olurken, Bediha Gün, Derya Bayhan, Aslı Tuğcu, Süleyman Sayhan, Halil Şencan, Ahmet Bozkurt, Mahmut Kale, Tuncay Besler ve Burak Aykanat diğer altın madalyaları kazandılar.

Judocular madalyaya doymadı

Türk judosunun yüzakı İzmir Büyükşehir Belediyespor, 6 aylık süreçte 12 altın, 9 gümüş, 14 bronz madalyayla zirve yaptı. Romanya'daki Ümitler Balkan Şampiyonası'nda 44 kiloda tatamiye çıkan Çiçek Akyüz, altın madalyanın sahibi olurken, 40 kiloda ise Gizem Ercan, bronz madalyaya uzandı. Zonguldak'ta düzenlenen Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası'nda ise Hasan Yılmaz bir kez daha şampiyon oldu.

Atletizmden 9 madalya

Büyükşehirli atletler, yılın ilk 6 aylık bölümünde katıldıkları ulusal şampiyonalarda 2 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya kazandı.

Buzda çıkış sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü buz patenciler, 6 ayda 9 altın, 3 gümüş, 7 bronz madalya ile son yıllardaki çıkışlarını sürdürdüler.

Ferhat'tan üç altın

Son yıllarda büyük bir çıkış yapan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu cimnastikçiler, başarılı bir dönem geçirip 4 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya kazandılar. Ferhat Arıcan, 3 altın madalyanın sahibi olurken Bekir Açıkbaş, Trambolin Federasyon Kupası'nda birincilik kürsüsüne çıktı. Diğer madalyalar, Buğra Alpşahin, Tuğçe Altınkaya, Miray Karanlık ile Cansın Tosuner arasında paylaşıldı.

Eskrimciler büyük oynadı

Uluslararası Minikler Şampiyonası'nda İdilsu Ağaoğlu gümüş madalya kazandı. Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bulgaristan, Kanada ve Rusya'dan yaklaşık bin 500 sporcunun katıldığı şampiyonada minik erkekler florede A ve B takımlarımız ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Ampute Futbol Takımı Süper Lig'de

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı, normal sezonu lider tamamladıktan sonra play-off maçlarında da fırtına gibi esti. Sezonu namağlup kapatan Büyükşehir, Süper Lig'e yükseldi.

Engelsiz judocular

Ankara'da düzenlenen Görme Engelliler Judo Şampiyonası'nda Büyükler Kategorisinde Güler Demircan ve Onur Taştan altın madalya kazandı. Gülhan Kılıç, Yücel Yılkıran ve Gökhan Biçer ikincilik elde ederken, Murat Pehlivan bronz madalya kazandı.Yıldızlarda Hasan Yıldıray altın madalya aldı, gençler kategorisinde Emrullah Önder şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.

Satranççılar tutulmuyor
Cankut Emiroğlu, Antalya'da düzenlenen Üniversiteler Satranç Şampiyonası'nda büyüklerde altın madalya aldı. Büyükşehirli satranççılar, bu süreçte 3 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalyanın sahibi oldular. Altın madalyalar Cankut Emiroğlu, Muhammed Cicak ve Sejma Cicak arasında paylaşılırken, Nur Kardelen Solmaz, Yunus Tetik, Büşra Damoğlu, Doğukan Özbora diğer madalyaları alan isimler oldu.

Sualtında yenilmez armada
Bu branşın ülkemizdeki rakipsiz takımı İzmir Büyükşehir Belediyespor'un bayanları, üst üste 10. kez gol yemeden Türkiye şampiyonu unvanını elde ederek rekorlarına bir yenisini daha ekledi. Bayanlar bu sonuçla Kasım ayında Almanya'da düzenlenecek Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Masa tenisinde Süper Lig bileti
Tenisi Erkek Takımı da lig üçüncüsü olarak Süper Lig biletini elde etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 6 Ayda 217 Madalya Büyükşehir Fırtınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement