6. Çukurova Otoshow Fuarı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

6. Çukurova Otoshow Fuarı'na Doğru

Otomobil tutkunlarını tek çatı altında toplamaya hazırlanan, klasik, elektrikli araçların yanı sıra kamyonet ve motosikletlerin de sergileneceği 6. Çukurova Otoshow Fuarı'nın yarın başlıyacağı bildirildi.

23.04.2018 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomobil tutkunlarını tek çatı altında toplamaya hazırlanan, klasik, elektrikli araçların yanı sıra kamyonet ve motosikletlerin de sergileneceği 6. Çukurova Otoshow Fuarı'nın yarın başlıyacağı bildirildi.

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) Genel Müdürü Cihat Alagöz, yaptığı yazılı açıklamada, 6. Çukurova Otoshow Fuarı'nın, 24-29 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Fuarın otomobil sektörüne ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Alagöz, bölgedeki araç satışlarına olumlu katkı yapmasını bekledikleri fuarda her segmentten aracın sergileneceğini ifade etti.

Alagöz, fuarda özel araçların bulunacağı bir alan da oluşturduklarını, burada klasik ve elektrikli araçlarla motosikletlerin sergileneceğini belirtti.

Otomotiv sektörünün üretimde bulunduğu ekonomiye yüksek katma değer sağladığını ifade eden Alagöz, şunları kaydetti:

"Otomotiv sektörü, teknolojik gelişmeleri hızlandıran, ihracat kanalıyla döviz geliri kazandıran, müşterisi olduğu birçok sektörün gelişimine katkıda bulunan savunma, ulaştırma ve altyapı gibi stratejik alanları geliştiren, lokomotif sektörler arasında yer alıyor. 2016 yılı itibarıyla 4 trilyon dolarla dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 5'ini oluşturan otomotiv sektörü dünyanın en büyük 4. ekonomisine tekabül ediyor.

Türkiye'de bu önemli sektörün ana aktörlerinden biri olmak için son yıllarda yapmış olduğu Ar-Ge çalışmalarıyla da sektördeki iddiasını dünyaya gösteriyor."

Girişin ücretli olacağı fuarın son günü 29 Nisan'da drift, off-road ve motosiklet gösterileri yer alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6. Çukurova Otoshow Fuarı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement