6. Ge Küresel İnovasyon Barometresi Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

6. Ge Küresel İnovasyon Barometresi Sonuçları Açıklandı

GE Türkiye'nin ana sponsorluğunda gerçekleşen, "Küresel İnovasyon Barometresi" araştırmasının açıklandığı etkinlik sektör liderlerini buluşturdu.

03.05.2018 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde ve GE Türkiye'nin ana sponsorluğunda gerçekleşen, "Küresel İnovasyon Barometresi" araştırmasının açıklandığı etkinlik sektör liderlerini buluşturdu. CEO'ların inovasyonu tartıştığı etkinlik Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ve General Electric (GE) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy'un açılış konuşmalarıyla başladı.

"TÜRKiYE POTANSİYELİNİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRMELİ"

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını açıklayan General Electric (GE) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, konuşmasında"Türkiye potansiyelini hızla fırsata dönüştürmeli" vurgusu yaptı. Özsoy inovasyonda başarılı olan şirketlerin veriyi etkin bir şekilde kullandığını ve dijital becerileri iş modelinin merkezine yerleştirdiğini, bunun da Türk şirketleri açısından yol gösterici olduğunu söyledi. Araştırmanın şirketlerin inovasyon yatırımlarının geri dönüşünü artırmaya daha fazla önem vermeye başladığını gösterdiğini belirten Özsoy, bu anlamda son beş yılda gerçekleştirilen inovasyonların Türkiye'deki şirketlerin yüzde 39'unun bilançosuna olumlu yansıdığının altını çizdi.

Özsoy konuşmasına şöyle devam etti: "Araştırmaya göre, Türkiye'deki yöneticilerin yüzde 44'ü ülkemizde inovasyona olanak tanıyan bir ortam olduğunu belirtiyor. Bu sonuç cesaretlendirirken, bir taraftan da Türk şirketlerinin risk alma konusunda çok da iştahlı olmadıklarını ayrıca üst yönetimin çalışanlara yeterince destek olmadığını görüyoruz. Oysa inovasyonun etkisi çok açık ve GE Küresel İnovasyon Barometresi, gelişmekte olan ülkelerin inovasyonda yeni merkezler haline gelebileceğine işaret ediyor. Genç ve girişimci nüfus yapısıyla güçlü bir potansiyele sahip olan Türkiye'nin hızlı çözümler üreterek potansiyelini zaman kaybetmeden fırsata dönüştürebileceğine inanıyorum" dedi.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

6'ıncı GE Küresel İnovasyon Barometresi araştırmasına Türkiye'nin de dahil olduğu 20 ülkeyi kapsayan 2 bini üzerinde inovasyon yöneticisi katıldı. Araştırmaya katılan küresel yöneticilerin yüzde 89'u, Türk yöneticilerin ise yüzde 81'i üç boyutlu yazıcıya yatırım yapan şirketlerin rakiplerini geride bırakacağını söylüyor. Araştırmaya göre, son beş yıldaki inovasyonların küresel çapta yüzde 40'ı, Türkiye'de ise yüzde 39'u bilançoya olumlu yansıyor.

Canan M. Özsoy'un konuşmasının ardından "İnovasyon ve Kalkınma" konulu panel düzenlendi. Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Yemeksepeti.com Kurucusu Nevzat Aydın ile PG Başkan Vekili ve Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 6. Ge Küresel İnovasyon Barometresi Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement