10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi! - Son Dakika
Güncel

10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi!

Elazığ, Malatya, Erzincan, Tunceli, Bayburt ve Sivas'ta il genelinde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bitlis ve Bingöl'de ise bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle okullar 31 Aralık Pazartesi günü tatil edildi.

30.12.2018 21:57  Güncelleme: 00:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya, Erzincan ve Sivas'ta il genelinde, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Bingöl'de ise bazı ilçelerde 2018'in son gününde okullar tatil edildi. Talih haberlerini valilikler duyurdu.

10 İlde Yılın Son Günü Okullar <a class='keyword-sd' href='/tatil/' title='Tatil'>Tatil</a> Edildi!

MALATYA'DA 31 MART'TA OKULLAR TATİL

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışının beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Malatya il genelinde 31 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir."

10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi!

ERZİNCAN'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Erzincan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve öğretim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Kararın, il genelinde akşam saatlerinde başlayan, meteorolojik verilere göre devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrenciler ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alındığı ifade edilen açıklamada, engelli, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını bulunan ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi!

SİVAS'TA BİRÇOK KAMU KURULUŞUNA KAR TATİLİ

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da meteorolojik veriler doğrultusunda, kuvvetli buzlanma ve don ile yoğun sis beklendiğinden öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için il merkezi ve ilçelerinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, hamileler, engelliler ve diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser ve başka kronik ağır hastalığı bulunan kamu personelinin de izinli sayılacağı belirtildi.

10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi!

KAHRAMANMARAŞ'TA 7 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kahramanmaraş'ta sabah saatlerinden başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Afşin, Çağlayancerit, Nurhak, Göksun, Ekinözü, Andırın ve Elbistan ilçelerinde eğitime bir gün ara verilecek.

Ayrıca bu ilçelerde hamile ve engelli çalışanlarında idari izinli olacağı belirtildi.

10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi!

ADIYAMAN'DA 5 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Adıyaman'ın Gölbaşı, Besni, Tut, Çelikhan ve Sincik ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi!

BİNGÖL VALİLİĞİ 2 İLÇE İÇİN TATİL KARARI VERDİ

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada ise meteorolojik tahminler doğrultusunda, Yedisu ve Yayladere ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Bu arada, her iki ilçede de kar etkisini sürdürüyor.

10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi!

BİTLİS'TE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre İlimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Ahlat Merkez ve Merkeze bağlı tüm köylerde 31 Aralık 2018 Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" denildi.

TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Tunceli kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, tedbir amaçlı okulların 1 gün süreyle eğiteme ara verildiği belirtilerek, açıklamada, şöyle denildi:

" Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın için yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olacağı öngörülmektedir. Bu çerçevede herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Tunceli genelinde kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; 31 Aralık 2018 Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir Kamuda görevli hamile çalışanlar ile engeli olan çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır"

ELAZIĞ'DA ETKİLİ YAĞIŞ EĞİTİMİ VURDU

Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, il genelinde kar yağışının devam etmesinin beklendiğini aktardı. Kentte ayrıca buzlanma ve don görüleceğinin tahmin edildiğine dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Beklendiğinden yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 31 Aralık Pazartesi günü Elazığ merkez ve ilçelerde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında Elazığ merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır."

BAYBURT'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bayburt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde akşam saatlerinde etkili olan kar ve olumsuz hava koşullarının yarın da gün boyu etkisini sürdüreceği belirtildi. İl genelindeki tüm eğitim kurumlarında yarın eğitime bir gün ara verildiği, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi!

Son Dakika Güncel 10 İlde Yılın Son Günü Okullar Tatil Edildi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı
    12:55 Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı

    YEDAŞ'ın yaptığı analize göre, Samsun, Ordu, Çorum, Sinop ve Amasya'da Ramazan Bayramı'nda elektrik tüketimi geçen yıla göre yüzde 7 oranında arttı. Bayramın en yüksek elektrik tüketimi ise 12 Nisan'da gerçekleşti. YEDAŞ, bayram öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerine kesintisiz hizmet verdi.

  • Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı
    12:55 Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı

    Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, servisçilik sektöründe 25 yılını tamamladığını ve 19 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen genel kurulda tekrar aday olmayacağını açıkladı. Altun, sade bir hayat yaşamayı tercih ettiğini belirtti ve derneğe emeği geçenlere teşekkür etti. Servisçilik mesleğinin zorluklarına değinen Altun, meslektaşlarına başarılar diledi ve birlik beraberlik çağrısında bulundu.

  • Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti
    12:54 Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti

    Ağrı'daki okullarda eğitim gören öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'daki çocuklara 5 bin oyuncak ve 2 bin kitap gönderdi. Valilik koordinesinde başlatılan çalışma sonucunda, Ağrı'daki okullar Hatay'daki okulların 'kardeş okulu' oldu. 'Kardeşim Seni Unutmadık' projesi kapsamında toplanan oyuncaklar ve kitaplar tıra yüklenerek Hatay'a gönderildi. Öğrencilerin bu dayanışma örneği, Hatay'daki çocuklara destek olmanın mutluluğunu yaşattı.

  • Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi
    12:54 Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi

    Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Göbeklitepe'de sıra gecesi etkinliği düzenlendi. Urfa Ahengi Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, yerli ve yabancı ziyaretçiler türkülere eşlik edip halay çekti.

  • Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi
    12:54 Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında yapılan düzenlemenin asılsız olduğu açıklandı.

  • Kırçuval Otel Davası: 21 Kişiye Mezar Olan Otel İle İlgili İddianame Kabul Edildi
    12:52 Kırçuval Otel Davası: 21 Kişiye Mezar Olan Otel İle İlgili İddianame Kabul Edildi

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi. 11 sanığın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılanmasına başlanacak.

  • Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak
    12:52 Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak

    Türkiye Kick Boks Federasyonu, siyah kuşak 1. 2. 3. 4. ve 5. dan sınavlarını Elazığ'da düzenleyecek. 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınavlara yerel ve ulusal düzeyde birçok sporcu ve antrenörün katılımı bekleniyor. Elazığ GSİM Çok Amaçlı Spor Salonu, organizasyona ev sahipliği yapacak.

  • Kocasinan'a yeni cazibe merkezi
    12:52 Kocasinan'a yeni cazibe merkezi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan yol çalışması, Kent Park Projesi ve çevre düzenlemesiyle Mithatpaşa'nın yeni cazibe merkezi olacağını belirtti.

  • Kadıköy'de Bir Kişi 8 Yerinden Bıçaklandı
    12:50 Kadıköy'de Bir Kişi 8 Yerinden Bıçaklandı

    Kadıköy'de kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan bir şahıs, 8 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan şahıs, olay yerine yakın olan bir taksici tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.

  • Unilever, Magnum bademli dondurmalarını geri çağırdı
    12:48 Unilever, Magnum bademli dondurmalarını geri çağırdı

    Unilever, İngiltere ve İrlanda'da satılan Magnum bademli dondurmalarını plastik ve metal varlığı nedeniyle geri çağırdı. Ürünlerin yemek için güvensiz olduğu belirtilirken, perakende mağazalarda satış noktası bildirimleri yapılacak ve müşterilere ürünün neden geri çağrıldığı ve ne yapmaları gerektiği anlatılacak.


Advertisement