6. Malatya Uluslararası Film Festivali - Son Dakika
Yerel

6. Malatya Uluslararası Film Festivali

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılan sanatçılar, "Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi"ne fidan dikti.

07.11.2015 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılan sanatçılar, "Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi"ne fidan dikti.

Yeşilyurt ilçesinde festival için oluşturulan bahçede, fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile eşi Ayşe Kamçı, sanatçılar Perihan Savaş, Serdar Gökhan, Selda Akkor, Suzan Kardeş ile sinema yazarı ve tarihçi Agah Özgüç ve Gürcüstanlı sinema yönetmeni Eldar Shengelaia, kurulan bahçeye kayısı fidanı dikti.

Vali Kamçı, Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi'nin festivalin örnek bir bahçesi olacağını ifade ederek, sanatçıların meyve verdikten sonra kayısılarını yiyebileceklerini kaydetti.

Ayşe Kamçı da kendi isminin yer aldığı fidanı, kendi adına değil 33 yaşında kaybettiği yeğeni doktor Ahmet Volkan adına diktiğini söyledi.

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Onur Ödülü'nü alan sinema sanatçısı Perihan Savaş, ağaç dikmenin çok güzel olduğunu belirterek, "Benim de bir dikili ağacım oldu. 3 yıl sonra yemeye geleceğim. Ağacımı dikerken de '3 yıl sonra seni yemeye geleceğim' dedim" şeklinde espri yaptı.

Festivalde Emek Ödülü'nü alan sanatçı Suzan Kardeş ise festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Bu tür organizasyonların olması çok güzel bir şey. Tamam bir festival ama bu yan etniklikler müthiş. Sadece ağaç dikme değil seminer, gösteri ve minder sohbetleri de var. Malatya, daha önce hep yanından geçtiğim bir yerdi. Şimdi dikili ağacımı görmeye geleceğim" diye konuştu.

Kardeş, kendi ağacının renginin biraz daha farklı olacağını ifade ederek, "Ağacım biraz kırmızı olacak. Kayısı renginin biraz daha koyusu olacak. Kayısının kenarlarının kızarmışını çok seviyorum. Olmadı ben gider onları tek tek boyarım, makyaj yaparım" dedi.

Sanatçı Serdar Gökhan da diktiği fidanı öptü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Malatya Uluslararası Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement