6 Milyonuncu Otomobilini Banttan İndirdi - Son Dakika
Güncel

6 Milyonuncu Otomobilini Banttan İndirdi

6 Milyonuncu Otomobilini Banttan İndirdi

Oyak Renault, bugün 6 milyonuncu otomobilini banttan indirmenin ve 5.5 milyonuncu motor üretimini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor.

12.04.2018 11:41  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük otomobil üreticisi Oyak Renault, bugün itibariyle yeni bir rekora imza atarak 6 milyonuncu otomobilin ve 5.5 milyonuncu motorun üretimini gerçekleştirdi. Üretilen 6 milyonuncu araç Polonya'ya ihraç edilen Renault Megane Sedan olurken, fabrikada 6 milyonuncu otomobilin ve 5.5 milyonuncu motorun üretimi üzerine tüm çalışanların katılımıyla kutlamalar yapıldı.

Oyak Renault'nun ürettiği 6 milyonuncu otomobil Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun ve Renault üst yönetimden yetkililerin de katıldığı bir törenle üretim bandından indirildi. Renault markasının birçok araç modelinin Bursa'da doğup dünyaya ihraç edildiğini vurgulayan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, üretilen 6 milyonuncu otomobilin ve 5.5 milyonuncu motorun mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: "Türkiye'de otomobil üretimine başladığımız 1971 yılından bu yana liderliğimizi koruyarak otomobil pazarına yön vermenin gururunu yaşıyoruz. Başlangıçta 20 bin olan araç üretim kapasitemiz bugün 360 binlere yükseldi. 1970'li yıllardan günümüze Türkiye'de üretilen her iki otomobilden birinde Oyak Renault imzası var. Bugün ise yeni bir rekor kırarak 6 milyonuncu otomobili banttan indirmenin, 5.5 milyonuncu motoru üretmenin sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Renault Grubu'nun dünyadaki en önemli üretim merkezlerinden biri olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da rekorlarımızı yenilemeye ve başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

1971 yılında Renault 12 modeli ile üretime başlayan Oyak Renault yıllar içerisinde Renault 9, Renault 11, Renault 21, Renault 19, Megane Sedan, Megane Wagon, Symbol, Clio, Fluence, Megane HB, elektrik motorlu Fluence ZE'den oluşan birçok farklı model ve 17 farklı kasa üretti. Karoseri Montaj Fabrikası, Mekanik Şasi Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi ile bir Uluslararası Lojistik Merkezinden oluşan Oyak Renault, Renault Grubu'nun dünya çapındaki 38 üretim merkezinden biri.

OTOMOBİL İHRACATININ ÜÇTE BİRİ OYAK RENAULT'DAN

Oyak Renault 2017'de sadece araç üretimiyle değil, mekanik aksam ve parça imalatında da rekorlara imza attı. Geçen yıl 599 bin 335 adet motor, 271 bin 174 vites kutusu, 383 bin 577 adet şasi takımı üretildi. Bursa'da üretilen mekanik aksamlar, Uluslararası Lojistik Merkezi aracılığı ile Renault Grubu fabrikalarında kullanılmak üzere ihraç edildi. Türkiye'nin 2017 yılında ihraç ettiği 921 bin adet otomobilin 287 bin 915 adedi Oyak Renault tarafından üretildi. Oyak Renault, 70'e yakın ülkeye yaptığı ihracatla, Türkiye'nin toplam otomobil ihracatının yüzde 31'ini gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 6 Milyonuncu Otomobilini Banttan İndirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü
    16:22 Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 30 yıl önce başlattıkları yerel yönetim hamlesinin 5 yıldır durduğunu ve ibrenin tersine döndüğünü belirterek, şehrin sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul'un birinci önceliğinin depreme hazırlık olduğunu vurguladı ve İstanbul trafiğinin de çekilmez hale geldiğini ifade etti.

  • Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:22 Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 7,73 gram sentetik uyuşturucu, 60 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu içiminde kullanılan 3 cam düzenek ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerden birinin evinin bahçesinde yapılan aramada toprağa saklanmış uyuşturucu hap bulundu. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te 9 Kilogram Esrar Ele Geçirildi
    16:21 Gaziantep'te 9 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir ikamete operasyon düzenledi. Operasyonda 9 kilogram sıkıştırılmış esrar ele geçirildi ve bir şüpheli yakalandı.

  • İskenderun'da Asayiş Uygulamasında 10 Zanlıdan 2'si Tutuklandı
    16:21 İskenderun'da Asayiş Uygulamasında 10 Zanlıdan 2'si Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılan asayiş uygulamasında 10 zanlı yakalandı. Uygulamada av tüfeği, hassas terazi, cep telefonu, sentetik uyuşturucu ve kenevir ele geçirildi. Zanlılardan 2'si tutuklandı.

  • Karabük'te yapılan adli aramada çok sayıda silah ele geçirildi
    16:20 Karabük'te yapılan adli aramada çok sayıda silah ele geçirildi

    Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan adli aramada 4 farklı adreste 1 ruhsatsız tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, ruhsatsız av tüfeği, havalı tüfek, kesici alet, muşta, 3 adet 9 milimetre fişek, 10 adet 12 cal. fişek, 4 adet neurontin 600 mg sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Şahıslara toplam 21 bin 936 TL idari para cezası uygulandı. Gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi ve serbest bırakıldı.

  • Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı
    16:20 Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı

    Çorum Belediyesi tarafından yapılan Hayvan Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesis, kedi, köpek ve kanatlılar başta olmak üzere tüm hayvanlara hizmet verecek şekilde tasarlandı.

  • İskenderun'da kaçak sigara ve elektronik sigara operasyonu: 1250 paket sigara ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı
    16:19 İskenderun'da kaçak sigara ve elektronik sigara operasyonu: 1250 paket sigara ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, polis ekipleri tarafından bir iş yerine düzenlenen operasyonda, 1250 paket kaçak sigara ve 15 elektronik sigara ele geçirildi. Ayrıca, 3 bin doldurulmuş makaron da bulundu. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement