6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı

İstanbul'da 25-26 Nisan'da düzenlenecek 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'na (ICSG 2018) 50'yi aşkın ülkeden toplam 10 binin üzerinde sektör temsilcisinin katılacağı bildirildi.

14.02.2018 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 25-26 Nisan'da düzenlenecek 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'na (ICSG 2018) 50'yi aşkın ülkeden toplam 10 binin üzerinde sektör temsilcisinin katılacağı bildirildi.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu kongreden yapılan açıklamada, kongrenin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumunun desteği ile Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği ve Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği'nin (GAZBİR) stratejik partnerliğinde düzenleneceği belirtildi.

Kongreye 350'ye yakın global firmadan katılım olacağı vurgulanan açıklamada, "ICSG 2018'e 50'yi aşkın ülkeden toplam 10 binin üzerinde sektör temsilcisi katılacak. Kongreye Birleşik Krallık, ABD, Nijerya ve Hindistan'ın da yer aldığı 32 farklı ülkeden heyetler gelecek." ifadesini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, ICSG 2018'in ülke açısından önemli kazanımlar sağlayacağını ifade ederek, "Teknoloji hızla gelişiyor, artık akıllı olan sadece telefonlarımız, bilgisayarlarımız değil, evimiz, arabamız, klimamız, hatta buzdolabımızı bile akıllı olanlarla değiştiriyoruz. Bu bir tercih sebebi oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Akıllı sistemler, akıllı şehirler gibi kavramların ilerleyen günlerde daha da fazla ön plana çıkacağını kaydeden Arslan, "Türkiye, yaklaşık 80 milyon nüfusu ve milyonlarca elektrik, su ve doğalgaz abonesiyle önemli bir pazar. Dünya enerji pazarında etkin rol almak bizim görevimiz. Piyasanın ihtiyaçlarına göre üreticilerin şekillenmesi, çözümlerin daha ekonomik ve teknolojik hale gelmesi, uluslararası iş birliklerinin gelişmesi açısından ICSG 2018'in büyük kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Arslan, şebekelerde akıllı teknolojilerle karbon salınımını da her yıl binlerce ton azaltmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement