6 yaşındaki istismar davasında sanık ifadeleri ortaya çıktı - Son Dakika
3. Sayfa

6 yaşındaki istismar davasında sanık ifadeleri ortaya çıktı

6 yaşındaki istismar davasında sanık ifadeleri ortaya çıktı Baba Yusuf Ziya Gümüşel: "Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır" 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasıyla ilgili davaya ilişkin tutuklanan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel'in ifadeleri ortaya çıktı.

16.12.2022 12:39  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 yaşındaki istismar davasında sanık ifadeleri ortaya çıktı

Baba Yusuf Ziya Gümüşel: "Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır"

İSTANBUL - 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasıyla ilgili davaya ilişkin tutuklanan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel'in ifadeleri ortaya çıktı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ifadesinde, "Ben Rabb'imden korkarım, ölünce ona hesap vereceğim" dedi.

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğraması iddiasına ilişkin dava açılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşşel ile anne Fatıma Gümüşel'in "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Dini nikahla evlendirildiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında ise "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edilmişti.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde mahkeme başkanı tutuklama kararını sanıkların yüzlerine okuduktan sonra sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İfadeleri ortaya çıktı

"Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır"

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ifadesinde, "Yakalama kararını kabul etmiyorum. Mahkemeye dışarıdan müdahale üzerine verilen kararın uygunsuz bir iş olduğuna itikat ediyorum. Önce tutuklama kararı verilmedi. Daha sonra tutuklama kararı verilmesinin sebebini anlayamadım. Ben Rabbimden korkarım ölünce ona hesap vereceğim. Siz de hesap vereceksiniz. Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır" dedi.

"Gidip kendim teslim oldum"

Eski eş Kadir İstekli ise, "Mahkemenizin duruşma tarihi ilk olarak Mayıs'a verildi. Sonra Ocak ayına alındı. Bu karardan 2 gün sonra hakkımda yakalama kararı çıkarılması üzerine gidip kendim teslim oldum" şeklinde ifade verdi.

6 yaşındaki istismar davasında sanık ifadeleri ortaya çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa 6 yaşındaki istismar davasında sanık ifadeleri ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement