SURİYE VE IRAK'TAKİ KAMPLARDA EĞİTİM GÖREN PKK'LI YAKALANDI - Son Dakika
Güncel

SURİYE VE IRAK'TAKİ KAMPLARDA EĞİTİM GÖREN PKK'LI YAKALANDI

İZMİR'de, PKK'nın Suriye ve Irak'taki kamplarında silahlı ve ideolojik eğitimler alıp, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen 1 kişi jandarmanın yol kontrolünde yakalandı.

24.03.2022 10:44  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de, PKK'nın Suriye ve Irak'taki kamplarında silahlı ve ideolojik eğitimler alıp, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen 1 kişi jandarmanın yol kontrolünde yakalandı. Hakkında, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesi ve Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceki gün, Kemalpaşa ilçesindeki Akalan gişelerinde yol kontrolü yaptı. Durdurulan bir otomobildeki tedirgin davranışlarda bulunan Türk vatandaşı M.İ., gözaltına alındı. İnşaatlarda işçi olarak çalıştığı belirlenen M.İ.'nin Irak'ın Duhok ve Suriye'nin Afrin şehirlerindeki PKK/PYD kamplarında, silahlı ve ideolojik eğitimler alıp, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. M.İ.'nin üzerinde kimliğini belirtir bir belge taşımadığı, herhangi bir kontrolde ise bir köylüsün kimlik bilgilerin kullandığı ortaya çıktı. M.İ., ifadesinde de uzun yıllar yurt dışına girip, çıkış yaptığını ve terör kamplarına katıldığını itiraf etti.

Hakkında, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan 2013 yılından 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.İ., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

SURİYE VE IRAK\'TAKİ KAMPLARDA EĞİTİM GÖREN PKK\'LI YAKALANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SURİYE VE IRAK'TAKİ KAMPLARDA EĞİTİM GÖREN PKK'LI YAKALANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement