60. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

60. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Milliyet Yılın Sporcusu anketine katılanların oyları ile sporun yıldızları ödüllendirildi.

23.01.2014 15:00  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 yılında spor dünyasına damgasını vuran isimler belli oldu. Milliyet Yılın Sporcusu anketine katılanların oyları ile sporun yıldızları ödüllendirildi.

Arda Turan'ın Yılın Sporcusu Ödülü'nü kucakladığı gecede, Fatih Terim, Tolga Zengin, Demirhan Şerefhan, Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı ödül aldı. Geceye; siyaset, iş ve spor dünyasından 600'ü aşkın seçkin davetli katıldı.

60 yıllık mazisiyle bir klasik haline gelen Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri,

21 Ocak 2014 tarihinde Swissotel'de düzenlenen görkemli gecede açıklandı. Milliyet okurlarının oyları ile 2013 yılında zirveye çıkan isimlere ödülleri,

Sine Büyüka ve Candaş Tolga Işık'ın sunumuyla yapılan törende verildi.

Integral Forex ana sponsorluğunda gerçekleşen gece, Lig TV'den şifresiz ve canlı olarak yayınlandı. Ekran başındaki izleyiciler de törene katılanlarla birlikte aynı heyecanı paylaştı. Continental ve Uludağ Limonata'nın sponsor olduğu ödül töreninin iletişim sponsorluğunu ise Türk Telekom üstlendi. Türk Telekom geceyi kurumsal Facebook hesabından canlı olarak yayınladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, gecede ödül takdim ettiler. 60. Milliyet Yılın Sporcusu ödüllerine damgasını vuran bir diğer olay da geçtiğimiz yıl ödülünü alamayan Aslı Çakır Alptekin'in geçtiğimiz yılın sporcusu ödülünü almaya gelmesiydi.

Geceye katılan ünlü simalar arasında ise; Acun Ilıcalı, Burcu Esmersoy, Tanem Sivar, Alper Kul, Ali Şen, Levent Kızıl, Şansal Büyüka, Pelin Batu, Harika Güral, Güneri Civaoğlu yer aldı. Renkli anların yaşandığı törende, Sertab Erener'in vokalisti Zeynep Doruk da sesiyle ve performansıyla konukları büyüledi.

7 branşta sporun yıldızları…

Bugüne kadarki en yüksek katılımın sağlandığı dev anket sonucu 7 branşta birincilik koltuğuna oturanlar belirlendi. Türkiye'deki ve İspanya'daki başarıları ile Arda Turan (Atletico Madrid) Yılın Sporcusu; tüm sporseverlerin takdirini kazanan Didier Drogba (Galatasaray) Yılın Futbolcusu; futbolun imparatoru Fatih Terim ise Yılın Anterönü unvanını kazandı. Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan sergilediği üstün çaba ile Yılın Spor Adamı ödülüne layık görüldü. Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı benzersiz performansları ile Yılın Takımı seçildi. Türk sporseverlerin de sevgisini kazanan Cristiano Ronaldo da Dünyada Yılın Sporcusu oldu. Profesyonel futbolcu kimliğinin en iyi örneklerinden birini sergileyen Tolga Zengin (Trabzonspor Eski Kalecisi) Continental Yılın Kalecisi seçildi.

Gecede verilen özel ödüllerin sahipleri ise şöyle: Namık Sevik Ödülü'nü Necmi Tanyolaç adına Nedret Tanyolaç alırken, Namık Sevik Onur Ödülü'nü de Doğan Koloğlu adına oğlu Sina Koloğlu aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 60. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da FETÖ üyesi yakalandı
    13:57 Erzurum'da FETÖ üyesi yakalandı

    Erzurum polisi, FETÖ'den hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahsı gözaltına aldı. İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, öğretmen/özel sektör çalışanı olan H.B. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı
    13:50 Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı

    Artvin'in Borçka ilçesinde bir genç balık tutmak için gittiği Çoruh Nehri'nde baraj kapakları açılıp nehrin debisi yükselince köprü ayağında mahsur kaldı. Genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.


Advertisement