60 Saniyede İçeceklerinizi 'Döndürerek' Soğutan Cihaz: Blue Quench Qooler - Son Dakika
Teknoloji

60 Saniyede İçeceklerinizi 'Döndürerek' Soğutan Cihaz: Blue Quench Qooler

60 Saniyede İçeceklerinizi \'Döndürerek\' Soğutan Cihaz: Blue Quench Qooler

Blue Quench firmasının üretmiş olduğu yeni bir soğutucu, bilinen modellerin aksine fazlasıyla ilginç bir şekilde soğutma yapıyor. Soğutucunun içerisine konulan şişeleri döndürerek soğutan qooler isimli soğutucu, 500 RPM'lik dönme hızı sağlıyor.

17.04.2019 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz mevsiminin gelmeye başladığı şu günlerde Blue Quench firması 1 Mayıs'ta piyasaya süreceği yeni içecek soğutucusunu tanıttı. qooler isimli soğutucu cihaz, içecekleriniz döndürerek soğutmayı başarıyor. 60 saniye gibi kısa bir sürede soğutma işlemi gerçekleşiyor ve şirketin iddialarına göre içecekleriniz asitlerini kaybetmiyor.

60 Saniyede İçeceklerinizi 'Döndürerek' Soğutan Cihaz: Blue Quench Qooler

Ürünün çalışma mantığı ise şöyle. İçecek, şişelerinizi cihazın içerisine yerleştiriliyor, ürünün alt tarafı ise görülebileceği üzere boş. Bu kısımda su oluyor. Bunu kullanıcılar sağlıyor. Bu durum şöyle izah edilebilir;

60 Saniyede İçeceklerinizi 'Döndürerek' Soğutan Cihaz: Blue Quench Qooler

Herhangi farklı bir kap içerisine su koyuluyor. İçerisine de qooler yerleştiriliyor. Cihaz, dış ortamda bulunan soğuk suyu şişelerin olduğu iç ortama alıyor ve şişeleri döndürmeye başlıyor. 1 dakikada tamamlanan işlem boyunca şişeler 500 RPM güç ile dönüyor. Dışarıdan aldığı soğuk suyu da içerisinde devirdaim yaparak sürekli yenilemiş oluyor. Bu sayede içecekler soğutulmuş oluyor.

60 Saniyede İçeceklerinizi 'Döndürerek' Soğutan Cihaz: Blue Quench Qooler

qooler'ın haznesi 6 teneke kola şişesini alabiliyor. Daha uzun ve geniş şişeler ise 2 adet yan yana olacak şekilde sığabiliyor. Ürünün şarj edilebilir pilleri bulunuyor. Sadece bununla yetinmeyen Blue Quench firması, otomobillerde bulunan enerji kaynaklarını ve evlerde kullanılan şebeke elektriği ile çalışabiliyor.

Ürün 1 Mayıs'ta piyasaya sürülecek ve tanıtım fiyatı 349 dolar (yaklaşık 2.000 TL) olacak. Şirket tanıtım döneminden sonra ürünün fiyatını 479 dolara (yaklaşık 2.700 TL) yükseltecek.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji 60 Saniyede İçeceklerinizi 'Döndürerek' Soğutan Cihaz: Blue Quench Qooler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Google, internette neyi arayacağımızı nasıl bilebiliyor?
    16:36 Google, internette neyi arayacağımızı nasıl bilebiliyor?

    Dünyanın en popüler arama motoru Google, gelişmiş algoritmaları ve veri saklama becerisi sayesinde kullanıcıların neyi aramak isteyebileceğini tahmin ederek önerilerde bulunuyor. Google, kullanıcıların arama geçmişi, IP adresleri ve diğer verileri kullanarak arama tahminleri oluşturuyor. Verileri işleyerek bilgi haline getiren Google, reklamların hedeflenmesi ve arama performansının optimize edilmesi gibi alanlarda da verileri kullanıyor.

  • Çin, Görme Engelli İnsanların Yardımına Koşan Robot Rehber Köpek Geliştirdi
    16:35 Çin, Görme Engelli İnsanların Yardımına Koşan Robot Rehber Köpek Geliştirdi

    Çin'de geliştirilen yapay zeka destekli robot rehber köpek, görme engelli insanların hayatını kolaylaştırmak için tasarlandı. İnsan talimatlarını anlayabilen, sohbet edebilen ve rehberlik yapabilen bu robot köpek, görme engelli insanların yaşam kalitesini artırabilir.

  • vivo V30 ile gelen pil sağlığı garantisi her şeyi değiştirecek
    16:35 vivo V30 ile gelen pil sağlığı garantisi her şeyi değiştirecek

    Akıllı telefonlar günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak sürekli kullanım pil ömrünü olumsuz etkileyebiliyor. vivo V30 modeli, kullanıcılara dört yıl boyunca pil sağlığı garantisi sunuyor ve pil sağlığı yüzde 80'in altına düştüğünde ücretsiz pil değişimi hakkı tanıyor. Ayrıca, uzun ömürlü bir pil, iki kat pil ömrü, yenilikçi pil malzemeleri ve güvenlik ile kalite kontrollerini birleştiriyor. vivo V30 ayrıca Süper Pil Tasarrufu ve BlueVolt teknolojileri ile kesintisiz bir deneyim sunuyor. Pil sağlığı takip fonksiyonu sayesinde kullanıcılar pil sağlığını kontrol edebiliyor ve kullanım kolaylığı ve güvenilirlik sunuyor.

  • SpaceX Starship Enkaz Parçaları eBay'de Satışa Çıktı
    16:35 SpaceX Starship Enkaz Parçaları eBay'de Satışa Çıktı

    Elon Musk'ın özel uzay şirketi SpaceX, Starship'in ilk iki test uçuşunda fırlatma araçlarını kaybetti. Şimdi bu patlamalardan kalan enkaz parçaları, eBay alışveriş sitesinde binlerce dolara satılıyor ve SpaceX, uzay aracını geri almak konusunda gevşek bir tutum sergiliyor. Bir eBay satıcısı, şirketin son fırlatma girişiminden kalan bir karo parçasını 'South Padre Adası'ndaki mendireklerin sonunda sudan yüzerken bulduğunu' söyledi. SpaceX'e 'enkaz bildirme sıcak hattı ve e-postası' üzerinden bilgi verdikten sonra şirket, satıcıya 'parçaları kendilerine göndermeyi ya da tutmayı' seçebileceğini söyledi. SpaceX Starship, patlamalarıyla ve çarpıcı paslanmaz çelik dış görünümüyle tanınıyor, ancak roketin alt kısmı ısı kalkanı olarak 18 bin siyah silika bazlı altıgen karo ile kaplı. Bu yeniden kullanılabilir karolar 2 bin 500 derece üzerindeki sıcaklıklara dayanacak şekilde tasarlanmış, bu nedenle roketler patladığında sağlam kalması bekleniyordu. Karoların kendileri maddi bir değere sahip değil ve esas olarak hatıra olarak değerlendiriliyor. SpaceX, NASA ile büyük sözleşmeleri olan başarılı bir işletme olsa da, şirket henüz Musk'ın şirket için belirlediği hırslı hedeflerin hiçbirine ulaşmadı ve ulusal uzay programlarının hatırladığı başarılara erişemedi. Yetkililerin bu parçalara sahip çıkamaması sonucu, bu enkaz parçalarını bulan kişiler eBay alışveriş sitesinde satışa çıkardı.

  • Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti
    16:35 Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti

    İsveç asıllı otomobil üreticisi Volvo, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada artık dizel motorlu otomobiller üretmeyeceğini belirtmişti. Şirketin Torslanda fabrikasında üretilen son dizel motorlu Volvo otomobilin modeli ise XC90 oldu. Volvo, gelecek yıllarda tüm satışlarını elektrikli otomobillerle gerçekleştirmeyi hedefliyor.

  • Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 bin MW'ı aştı!
    16:34 Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 bin MW'ı aştı!

    Türkiye, güneş enerjisi alanında önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Güneş enerjisi kurulu gücü ilk defa 12 bin megawatt (MW) seviyesini aşarak 12 bin 425 MW'a ulaştı. Aynı zamanda, yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı son iki aydır yüzde 51'in üzerinde gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerjinin Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlığının anahtarı olacağını vurgulayarak, 2035 yılına kadar her yıl 5 bin MW'lık kurulu güç artışı hedeflediklerini belirtti.

  • Yapay Zeka Modelleri Fotoğraflardan Binlerce Dolar Kazanıyor
    16:33 Yapay Zeka Modelleri Fotoğraflardan Binlerce Dolar Kazanıyor

    Yapay zeka modelleri, yaratıcı platformlardan aylık olarak binlerce dolar kazanıyor. Bu durum, aylık 19.000 dolar kazanan Yapay Zeka modeli Lily Rain için de geçerli. Yapay zeka, düğün planlamadan çiftlere ilişki tavsiyesi verme konusuna kadar her alanda kullanılmaya başlandı. Ancak en büyük etkiyi yaratan sektörlerden biri, yapay zeka güzelliklerinin her ay binlerce dolar kazandığı modellik dünyası.


Advertisement